βαρκελώνη ηριάννα

Είναι η Βαρκελώνη κέντρο διεθνούς τρομοκρατίας; Βοηθήστε μας να διαδώσουμε το ερώτημα

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Απαντώντας στο ερώτημά μας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι ο χαρακτηρισμός από δικαστές της Βαρκελώνης σαν περιοχής γνωστής για τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επίσημη θέση του υπουργείου Εξωτερικών.  (δείτε το tweet του στο τέλος του κειμένου).

 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παρουσίασε το σκεπτικό βάσει του οποίου παραμένουν στη φυλακή η Ηριάννα και ο Περικλής Μπ.

Ανάμεσα σε άλλα διαβάζουμε ότι ο Περικλής πραγματοποίησε ταξίδια στη Βαρκελώνη τα οποία σχετίζονται με την τρομοκρατία, χωρίς φυσικά να παρουσιάζονται άλλα στοιχεία.

Χαρακτηριστκά αναφέρεται: “Γίνονται ταξίδια στο εξωτερικό, όπως στη Βαρκελώνη του Περικλή Μπ. και του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, αδικαιολόγητα, όχι για αναψυχή, ήτοι σε πόλη της Ισπανίας που είναι γνωστή για την εκεί δράση ανάλογων τρομοκρατικών οργανώσεων”.

Θέλοντας να διαπιστώσουμε αν ισχύει η κατηγορία θέσαμε στη δήμαρχο της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, το ερώτημα εάν η πόλη της αποτελεί κέντρο τρομοκρατικών οργανώσεων.

Θέσαμε επίσης το ίδιο ερώτημα στο Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών – εάν, δηλαδή, το επιχείρημα του δικαστηρίου αποτελεί επίσημη στάση της ελληνικής διπλωματίας και συνεπώς οι Έλληνες θα πρέπει να αποφεύγουν επισκέψεις στη Βαρκελώνη και την Ισπανία γενικότερα.

Μπορείτε να μας βοηθήσετε να προωθήσουμε τα ερωτήματα από το λογαριασμό σας στο twitter.


inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ