φέρετρο μητροπολίτης ιερέας παιδάκι φιλάει

Ιερέας βάζει παιδάκι να φιλήσει φέρετρο μητροπολίτη που πέθανε από CoViD-19

Παρά τα πολλαπλά κρούσματα στους κόλπους ιερωμένων, μοναχών και πιστών, και τον φόβο που αναμφίβολα αυτά έχουν προκαλέσει, η Εκκλησία συνεχίζει να αγνοεί, ρητορικά και πρακτικά, τον κίνδυνο διασποράς του SARS-CoV-2, θέτοντας σε συνεχή κίνδυνο τους πολίτες.

Έπειτα από την έμμεση «απειλή» του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ ότι η Ιερά Σύνοδος «δεν θα δεχτεί να παραμείνουν οι ναοί κλειστοί [τα Χριστούγεννα]», ήρθαν οι σκηνές από την κηδεία του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής καί Ρεντίνης Ιωάννη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή έχοντας ασθενήσει με CoViD-19.

Στην τελετή, που μεταδόθηκε μέσω ίντερνετ, αν και εν πολλοίς τηρήθηκαν μέτρα αποφυγής συνωστισμού, εντούτοις ιερείς φιλούσαν το φέρετρο του Μητροπολίτη βγάζοντας τη μάσκα τους, και ένας εξ αυτών σήκωσε ένα παιδάκι και το έβαλε επίσης να φιλήσει το φέρετρο. Θα πρέπει να συμπληρωθεί ότι ενδιάμεσα στα «προσκυνήματα» δεν υπήρξε κάποιου είδους απολύμανση του φερέτρου, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση από τα φιλιά των ιερέων.

φέρετρο μητροπολίτης ιερέας παιδάκι φιλάει

Τουλάχιστον η τελετή δεν έγινε με ανοιχτό φέρετρο και έτσι δεν είδαμε σκηνές όπως αυτές της κηδείας του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου στις αρχές του μήνα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ