εκαβ

Ιδιωτικοποιούν και το ΕΚΑΒ… από το παράθυρο

Την δυνατότητα συμβάσεων με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες για μίσθωση μέσων μεταφορών προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή.

Η πρόταση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο χώρο της υγείας ενώ ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Κέλλας έκανε λόγο για πλήρη διάλυση του ΕΚΑΒ.

Η ρύθμιση θυμίζει τις καταστροφικές μεθόδους που ακολουθήθηκαν σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις από την ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας.

cvoza41umaax0iw

capture

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Απαντώντας στις καταγγελίες συνδικαλιστών ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σημείωσε ότι «Μέσα στη διάταξη διατηρείται το περιεχόμενο προηγούμενης διάταξης του ΠΑΣΟΚ από το 1999, με την οποία προβλέπεται ότι σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, όταν δεν φτάνουν τα μέσα του ΕΚΑΒ και της Πολεμικής Αεροπορίας, μπορεί να υπογραφεί σύμβαση με άδεια του υπουργού, για να συμπληρωθεί το έργο της μεταφοράς ασθενών, κάτι που αφορά και τις διακομιδές στο Αιγαίο. Αυτή η διάταξη είναι εν ισχύ από το 1999 και εφαρμόζεται π.χ. για την θαλάσσια μεταφορά ασθενών από τη Νάξο στη Σύρο».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ