βιομε

Η ΒΙΟΜΕ στο πλευρό του Τάσου Θεοφίλου

Απόφαση
του Σωματείου Εργατουπαλλήλων Βιομηχανικης Μεταλλευτικης (ΒΙΟΜΕ)
Για τον Τάσο Θεοφίλου

Στις 18/08/12 ο αναρχικός κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου συλλαμβάνεται από άνδρες της αντιτρομοκρατικής και εν συνεχεία καταδικάζεται σε 25 χρόνια κάθειρξης για ληστεία σε τράπεζα στην Πάρο με βάση ένα διάτρητο κατηγορητήριο, το οποίο στηρίχτηκε και σε δημοσίευμα εφημερίδας, στοιχεία που δεν τεκμηριωθήκαν πότε και κατέπεσαν κατά τη διάρκεια της έως τώρα διαδικασίας και χωρίς μάλιστα κανένας από τους 19 μάρτυρες κατηγορίας να τον αναγνωρίσει ως δράστη.

Οι μεθοδεύσεις των δικαστικών “λειτουργών” και των πολιτικών τους προϊσταμένων προκείμενου να καταδικαστεί ο Τ. Θεοφίλου δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο ούτε και μεμονωμένο. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί πάμπολλα παραδείγματα βίαιης καταπάτησης πολίτικων και δημοκρατικών δικαιωμάτων (Σκουριές , πολιτικοί κρατούμενοι κ.ά.).

Στοχοποιώντας αγωνιστές ή και ολόκληρους πολίτικους χώρους, αφαιρώντας βασικά δημοκρατικά δικαιώματα από κατηγορούμενους και φυλακισμένους, απαγορεύοντας πορείες, μαζεύοντας DNA και δακτυλικά αποτυπώματα με την παραμικρή αφορμή και γενικότερα ψαλιδίζοντας ελευθερίες και δικαιώματα είναι ξεκάθαρο πως στόχος τους είναι η φίμωση άλλα και η φυσική πλέον εξόντωση των πιο ριζοσπαστικών, αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας.

Όχι στη στοχοποίηση αγωνιστών!

Κάτω τα στημένα κατηγορητήρια της Αντιτρομοκρατικής!

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ