βιομε

Η ΒΙΟ.ΜΕ. στο πλευρό της Παλαιστίνης – μετατρέπεται σε Apartheid Free Zone

Πηγή: BDS Greece

Η ΒΙΟ.ΜΕ., ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα αυτοδιαχειριζόμενης παραγωγής στην Ευρώπη, εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στο λαό της Παλαιστίνης συμμετέχοντας στο διεθνές δίκτυο των Apartheid Free Zones (AFZ). Οι Ζώνες Χωρίς Απαρτχάιντ αποτελούν χώρους που απορρίπτουν κάθε σύνδεση με το καθεστώς απαρτχάιντ του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της αποικιοκρατίας από τους ισραηλινούς εποίκους και της στρατιωτικής κατοχής. Οι συμμετέχοντες δεν συνεισφέρουν στη διατήρηση του καθεστώτος απαρτχάιντ, δεν επωφελούνται από τις σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν επηρεάζονται ή διαμορφώνονται από αυτά. Στο δίκτυο των AFZ μπορεί να ενταχθούν κάθε είδους ομάδες, πολιτιστικοί οργανισμοί, καταστήματα, διοργανώσεις αλλά ακόμη και δήμοι ή κοινότητες που καταδικάζουν το ρατσισμό.

Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες Apartheid Free Zones.

Με την απόφαση που έλαβαν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους αλλά και τους Ισραηλινούς πολίτες που βιώνουν καθημερινά τον αυταρχισμό του ισραηλινού απαρτχάιντ, τις διώξεις και τους βομβαρδισμούς. Το δίκτυο των AFZ αναπτύσσεται πλέον και στην Ελλάδα όπου ήδη συμμετέχουν οι εξής χώροι: Terra Verde (ΚΟΙΝΣΕΠ μπακάλικο βιβλιοπωλείο, Χανιά), Οικοζωή (συνεταιρισμός βιολογικών προϊόντων, Κέρκυρα), Cobra High (bar, Αθηνα), Poetry Bar (Αθήνα), Γιουσουρούμ (Μεζεδοπωλείο, Αθήνα), Ταβέρνα του Ψείρα (Κατερίνη), Αρτόκοσμος (Φούρνος, Κατερίνη).

Σταδιακά τα AFZ εντάσσονται σε έναν πανευρωπαϊκό χάρτη ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες του να γνωρίζουν ποιοι χώροι δεν συνεργάζονται με το κράτος του Ισραήλ και άλλες χώρες, οργανισμούς ή εταιρείες που προάγουν το ρατσισμό και καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αν θέλεις να μετατρέψεις και το δικό σου χώρο σε Apartheid Free Zone επικοινώνησε με το BDS Greece, την ελληνική πρωτοβουλία του διεθνούς κινήματος για τον Μποϊκοτάζ, την Απόσυρση Επενδύσεων και τις Κυρώσεις, εναντίον του κράτους του Ισραήλ.

Μάθε περισσότερα στη σελίδα https://www.bdsgreece.net/category/global/afz/

Δες την αίτηση συμμετοχής των εργαζομένων στην ΒΙΟ.ΜΕ. στα Apartheid Free Zones: VIOME-AFZ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ