Η Σώτη, ο Λουκάς και ο φιλελε-εμφύλιος

Μια παγιδευμένη επιστολή ήταν αρκετή για να ξεδιπλωθεί και στην Ελλάδα η ολομέτωπη επίθεση των φιλελεύθερων απέναντι σε συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες.

Τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν να κλείσει το Facebook και το Twitter και να συλληφθούν, αν χρειαστεί, 10.000 χρήστες του διαδικτύου γιατί άσκησαν κριτική στον πρώην κεντρικό τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην επικεφαλής επικοινωνίας του Μαξίμου, επί κυβερνήσεως ΝΔ, ζητούσε παρέμβαση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τη σύλληψη χρηστών του ίντερνετ.

Το πρώτο ζήτημα που προκύπτει είναι, βέβαια, πως αν μια παγιδευμένη επιστολή αρκεί για να ζητηθεί η κατάλυση του Συντάγματος, πως θα είχαν αντιδράσει οι ίδιοι άνθρωποι αν ήταν στη θέση του Ερντογάν, όταν πραγματοποιήθηκε απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του, με αρκετούς νεκρούς στους δρόμους.

Η απάντηση είναι με τον ίδιο η χειρότερο τρόπο.

Με τις πράξεις και τις δηλώσεις τους οι Έλληνες φιλελεύθεροι επιβεβαιώνουν ότι η νεοφιλελεύθερη ατζέντα που προωθούν απαιτεί ένα γιγαντιαίο κρατικό, κατασταλτικό μηχανισμό για να επιβληθεί.

Το πρόβλημα είναι ότι ο βήχας και η ανελευθερία δεν κρύβονται εύκολα, όπως προκύπτει από μια άλλη υπόθεση που μας απασχόλησε τους τελευταίους μήνες. Η παραπομπή της Σώτης Τριανταφύλλου σε δίκη από τον ακραία φιλελεύθερο Παναγιώτη Δημητρά (στενό συνεργάτη του Γρηγόρη – σήμερα είμαστε όλοι χρυσαυγίτες – Βαλιανάτου) εντάσσεται στην ίδια κατηγορία επιθέσεων στην ελευθερία του λόγου.

Για να μην παρεξηγηθώ, θεωρώ ότι ο ρατσιστικός λόγος της Τριανταφύλλου πολλές φορές φλερτάρει με τον εθνικοσοσιαλισμό (Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι φιλοξενείται σε ένα έντυπο όπως η Athens Voice η οποία πολλές φορές έχει ξεπλύνει τον ελληνικό ναζισμό).

Αυτό δεν δικαιολογεί όμως την προσφυγή σε δικαστήρια. Ακόμη και η δίκη της Χρυσής Αυγής γίνεται με κατηγορίες εγκληματικής δράσης και όχι για τις ναζιστικές τοποθετήσεις του κόμματος.

Το πρόβλημα των φιλελεύθερων στην Ελλάδα είναι ότι ενώ μισούν από τα βάθη της ψυχής τους την ελευθερία του λόγου παρουσιάζονται σαν απόλυτοι προστάτες του. Η Athens Voice λόγου χάρη, η οποία στο παρελθόν απειλούσε τον σκιτσογράφο Σπύρο Δερβενιώτη με αγωγή ενός εκατομμυρίου (!)  για την κριτική που της ασκούσε, τώρα καταδικάζει τον Παναγιώτη Δημητρά για την αγωγή στη Σώτη Τριανταφύλλου. Με ποιο τρόπο το κάνει όμως; Ο Φώτης Γεωργελές τον κατηγορεί για «συριζαϊσμό». Ακόμη δηλαδή και όταν οι φιλελεύθεροι προσπαθούν να φιμώσουν ο ένας τον άλλο, θεωρούν ότι η απειλή για την ελευθερία του λόγου προέρχεται από την Αριστερά (ή τουλάχιστον αυτό που οι ίδιοι κατανοούν σαν αριστερά).

Όπου φυσικά δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος και το ίνδαλμα των φιλελεύθερων, Θάνος Τζήμερος, αρχίζει στις μπουνιές τους αντιπάλους του σαν άλλος Κασιδιάρης. Παρεμπιπτόντως η Athens Voice σπεύδει και πάλι να τον στηρίξει  καταγγέλοντας όχι τον ξυλοδαρμό από τον Τζήμερο αλλά αυτούς που κολλάνε αφίσες αντί να γράφουν στο facebook – το οποίο θέλει να κλείσει ο ΣΚΑΙ.

Ας ανακεφαλαιώσουμε τον παραλογισμό προσθέτοντας μερικές ακόμη πινελιές φιλελευθερισμού.

Η Athens Voice, που γεμίζει με τόνους χαρτί τα στέκια των Αθηνών, σιγοντάρει εμμέσως τη βία του Τζήμερου, καταδικάζοντας όσους βάζουν αφίσες και ζητώντας μας να γράφουμε μόνο στο facebook, το οποίο όμως θέλει να κλείσει ο ΣΚΑΙ όταν κάποιοι ασκούν κριτική σε έναν πρώην κεντρικό τραπεζίτη. Αν κατηγορήσεις την Athens Voice ότι ξεπλένει το ναζισμό σε απειλεί με αγωγή αλλά αν είσαι φιλελεύθερος και κάνεις εσύ αγωγή σε συντάκτρια της Athens Voice σε χαρακτηρίζει Συριζαίο. Ύστερα, τη νομική υπεράσπιση της Σώτης αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, πρώην υποστηρικτής του συνδυασμού Δραση- Φιλελευθερη Συμμαχία (στον οποία συμμετείχε ο Παναγιώτης Δημητράς). Ο Αναγνωστόπουλος, χαρακτηρίζει τρομοκράτες του συντάκτες της Εφημερίδας των Συντακτών που διαφωνούν μαζί του ενώ στο λογαριασμό του στο Facebook κάνει αστειάκια με την ευγονική λέγοντας ότι θα έπρεπε να στειρώσουμε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Αλλά αυτά τα αστειάκια δεν ενοχλούν τον ΣΚΑΙ που τον φιλοξενεί στο στούντιο. Δεν έβρισε δα και κανένα δοτό πρωθυπουργό-κεντρικό τραπεζίτη.

Τι δεν καταλαβαίνετε;

Άρης Χατζηστεφάνου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ