Η πρώτη δημόσια εμφάνιση και η συγκινητική υποδοχή σε εκδήλωση για την ποινικοποίηση των αγώνων και τη χρήση του DNA σαν όπλο στην κατασκευή ενόχων

Οι Σκουριές συναντούν τον Τάσο Θεοφίλου

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε ο Τάσος Θεοφίλου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό για την ποινικοποίηση των αγώνων και τη χρήση του DNA σαν όπλο στην κατασκευή ενόχων.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η στιγμή που πήρε το λόγο, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι χειροκρότησαν για ώρα, μόνο και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του. Έτσι, υποδέχθηκε η τοπική κοινωνία – που είδε περίπου 500 ανθρώπους της να διώκονται για τη δράση τους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού – έναν άνθρωπο που φυλακίστηκε άδικα για 5 χρόνια.

Ο Τάσος Θεοφίλου υποστήριξε ότι η ποινική δικαιοσύνη είναι ταξική, κάτι που τεκμηρίωσε με παραδείγματα, τόσο από τον αγώνα της Χαλκιδικής, όσο και από την δική του δίωξη.

Την εκδήλωση διοργάνωνε η Επιτροπή Νεολαίας κατά της Εξόρυξης.

Αρχικά μίλησε ο Στέλιος Νικητόπουλος όπου έδωσε μία πολύ ζωντανή εικόνα για αυτό που συντελείται στην περιοχή. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Χρήστος Αβραμίδης, ο οποίος τεκμηρίωσε την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Χαλκιδική, χρησιμοποιώντας τα ευρήματα από την έρευνα που παρουσιάστηκε από τον ίδιο και τον Θοδωρή Πελεκανίδη στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Λισσαβόνας.

Ύστερα η Αρετή Σκουνάκη ανέλαβε να εξηγήσει πολλές από τις παρανομίες που διαπράττει το κατεστημένο στην Χαλκιδική, με κυριότερη τη χρήση του Γενετικού Υλικού για λόγους καταστολής.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων, ακολούθησε συζήτηση, ενώ στην Ιερισσό βρέθηκαν και εκπρόσωποι της ΒΙΟΜΕ που χαιρέτησαν τη διοργάνωση και δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στο συγκεκριμένο αγώνα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ