ρωσικός στρατός ιταλία κορονοϊός

Η Ρωσία στέλνει βοήθεια στην Ιταλία που της επέβαλε κυρώσεις μέσω ΕΕ

Η ιστορία και η γεωπολιτική παίζουν περίεργα παιχνίδια στους Ιταλούς, οι οποίοι είδαν δυνάμεις του ρωσικού στρατού να αναπτύσσονται στη χώρα τους για να προσφέρουν βοήθεια στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Κομβόι στρατιωτικών οχημάτων με ρωσικές σημαίες μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και ειδικευμένο προσωπικό που θα δώσει τη μάχη (μαζί με τους Κουβανούς γιατρούς) απέναντι στην πανδημία.

Μετά την άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσει την Ιταλία η χώρα δέχθηκε τις πρώτες ξένες αποστολές αρωγής από την Κίνα στις 12 Μαρτίου. Ακολούθησε η αποστολή Κουβανών γιατρών ενώ τώρα φτάνει και η βοήθεια την οποία ο Πούτιν παρουσίασε με την φράση «Από τη Ρωσία με αγάπη».

O Ιταλός σκιτσογράφος, Μάριο Ιμπρότα, ο οποίος στο παρελθόν είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όταν συνέκρινε την ΕΕ με τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατέγραψε με το παρακάτω σκίτσο τις νέες ισσοροπίες.

Την ίδια στιγμή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν φωτογραφίες Ιταλών που κατέβαζαν την σημαία της ΕΕ και την αντικαθιστούσαν με αυτή της Κίνας.

Η Ρωσία είχε προσεγγίσει και στο παρελθόν την Ιταλία αναζητώντας συνομιλητές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην άρση των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η ΕΕ εναντίον της Μόσχας.

Να σημειωθεί ότι η Ιταλία ήταν και μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που αψήφησαν τις απειλές της Ουάσινγκτον για την ανάπτυξη κινεζικών δικτύων τηλεπικοινωνιών 5G.

Αντίθετα η Αθήνα, ύστερα από παρέμβαση που σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποίησε η αμερικανική πρεσβεία, απέρριψε την κατά πολύ φθηνότερη και ποιοτικά ανώτερη προσφορά της Κίνας.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ