Πενς

Η πρωθυπουργός της Ισλανδίας «έριξε πόρτα» στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δε θα μπορέσει να συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Ισλανδίας Κατρίν Γιακομπσντότιρ, όταν θα επισκεφτεί το νησιωτικό κράτος τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Η κίνηση της πρωθυπουργού να μην ακυρώσει το προγραμματισμένο της ταξίδι στη Σουηδία, όπου θα παρευρεθεί σε συνέδριο εργατικών συνδικάτων, αποτελεί μια πρωτοφανή περιφρόνηση ξένου ηγέτη.

Με τη δημοτικότητα της αμερικανικής κυβέρνησης υπό τον Ντόναλντ Τραμπ να καταρρέει παγκοσμίως, η απαξιωτική συμπεριφορά προς τους εκπροσώπους της πλέον φτάνει και στα υψηλότερα επίπεδα. Μπορεί η ίδια η Ισλανδή πρωθυπουργός να αρνήθηκε οποιαδήποτε πρόθεση να προσβάλλει τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, όμως είναι δεδομένο πως στον κόσμο της εξωτερικής πολιτικής ένα ταξίδι για συνέδριο συνδικάτων είναι γεγονός που μπορεί να ακυρωθεί.

Ο Πενς αναμένεται στην Ισλανδία στις 4 Σεπτεμβρίου, ενώ η Γιακομπσντότιρ είναι προγραμματισμένο να δώσει την κεντρική ομιλία στο συνέδριο την προηγούμενη ημέρα. Σύμφωνα με το γραφείο της, δε θα επιστρέψει εγκαίρως για να συναντηθεί με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο.

Πηγή: AlterNet

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ