Μαρξ

Η παρουσίαση του βιβλίου «Και πάλι ο Μαρξ»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ, κυκλοφορεί στα ελληνικά το βιβλίο του Ντιέγκο Φουζάρο «Και πάλι ο Μαρξ – Το φάντασμα επιστρέφει» από τις εκδόσεις ΚΨΜ.

Πρόκειται για ένα βιβλίο για την επικαιρότητα των σκέψεων του Μαρξ. Το φάντασμά του συνεχίζει να πλανάται στην Ευρώπη και στον κόσμο, παρότι υπάρχει η επιθυμία να εξορκιστεί. O νεκρός για τον οποίο μιλάμε, είναι ακόμα ακμαίος και δεν έχει σταματήσει να διασπείρει τον πανικό μεταξύ των ζώντων, καταγγέλλοντας τις αντιφάσεις ενός κόσμου στον οποίο το πραγματικό απέχει μακράν από το νοούμενο ως λογικό.

Η επανεκκίνηση από τον Μαρξ είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε για να βγούμε στο δρόμο ενός διαλεκτικού αντικαπιταλισμού, που οδηγεί τη σκέψη και τη δράση του ανθρώπινου είδους στην τελική απελευθέρωση από τη δικτατορία του κεφαλαίου, με στόχο μία δημοκρατική κοινωνία ελεύθερων, ίσων και αλληλέγγυων ατόμων.

Ο Μαρξ συνεχίζει να είναι ο «πυρανιχνευτής» ενός άλυτου προβλήματος που δεν έχει σταματήσει να μας καταδιώκει. Η σκέψη του δεν παύει να μας δείχνει ότι στον κόσμο του υποτιθέμενου «τέλους της ιστορίας» λείπει ακόμα κάτι. Η απλότητα, που είναι τόσο δύσκολο να επιτευχθεί…

Η παρουσίαση του βιβλίου «Και πάλι ο Μαρξ – Το φάντασμα επιστρέφει» έγινε στην Αθήνα στις 5 Φεβρουαρίου, παρουσία του συγγραφέα.

Μπορείτε να δείτε εδώ την ομιλία του:

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ