γλυκό φασόλι

Η νέα ταινία της Naomi Kawase, «Γλυκό φασόλι»

Η νέα ταινία της Naomi Kawase, «Γλυκό φασόλι» έρχεται από τις 9 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο «Μικόκοσμος».

Ο Σεντάρο, ένας μοναχικός μεσήλικας, είναι ιδιοκτήτης ενός μικρού εστιατορίου Ντοραγιάκι (ιαπωνική τηγανίτα από κόκκινα φασόλια), όπου συχνάζουν διάφοροι περίοικοι και έφηβοι μαθητές. Όταν βάζει μια αγγελία με την οποία ζητά συνεργάτη, τον προσεγγίζει η κυρία Τόκου, μια γυναίκα που πλησιάζει τα ογδόντα της.

Ο Σεντάρο αρχικά την απορρίπτει από πεποίθηση πως λόγω ηλικίας και με τα ήδη παραμορφωμένα της χέρια δεν πρόκειται να έχει και καμιά σημαντική βοήθεια. Όταν όμως δοκιμάζει τη συνταγή της για ζύμη από κόκκινα φασόλια, ο Σεντάρο καταρρέει… Αναγκάζεται ταπεινωμένος να παραδεχτεί πως είναι πολύ ανώτερη από την δική του!

Η Τόκου, περηφανεύεται πως η συνταγή της αγγίζει την τελειότητα, χάρη στην ιδιαίτερη επικοινωνία της με τη Φύση. Οι πελάτες αρχικά ενθουσιάζονται. Όταν όμως ανακαλύπτουν πως η παραμόρφωση των θαυματουργών χεριών της κυρίας Τόκου οφείλεται σε μια παλιά αλλά πολύ σοβαρή ασθένεια, σταματάνε να τρώνε στο μαγαζί. Ο Σεντάρο είναι πια υποχρεωμένος να διώξει την γριά μαγείρισσα. Αλλά απ’ ότι φαίνεται η ταλαίπωρη Τόκου δεν ήταν η μόνη που έκρυβε ένα μεγάλο, σκοτεινό μυστικό…

Σκηνοθεσία: Naomi Kawase
Σενάριο: Durian Sukegawa (μυθιστόρημα), Naomi Kawase
Φωτογραφία: Σιγκέκι Αγκιγίαμα
Μουσική: Νταβίντ Χατζάτζ
Πρωταγωνιστούν: Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida

Από τις 9 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο «Μικόκοσμος» (Λ. Συγγρού 106, Φιξ)

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ