τηλεοπτικές άδειες

Η ΝΔ κρεμάει τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον Καραμανλή για τις τηλεοπτικές άδειες;

Πολύ ενδιαφέρουσα η αφίσα της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες η οποία κάνει λόγο για φίμωση της ελευθεροτυπίας και «μαύρο» στα κανάλια (παρεμπιπτόντως ας εξηγήσει κάποιος στον γραφίστα τους ότι υπάρχουν ελληνικά εισαγωγικά).

Δεν χρειάζεται να θυμίσει κανείς ότι επί κυβερνήσεως ή συγκυβερνήσεως της ΝΔ η χώρα κατρακύλησε κατά 50 θέσεις στην ετήσια κατάταξη ελευθεροτυπίας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, φτάνοντας σε χειρότερη θέση από δικτατορικά και μοναρχικά καθεστώτα.

Αυτό που θα έπρεπε να πει κάποιος στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι πως η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο από το να αντιγράφει παλαιότερους νόμους και αποφάσεις της ΝΔ.

Όπως άνοιξε την ΕΡΤ με το νόμο της ΝΕΡΙΤ – αλλάζοντας μόνο τον τίτλο και μερικές γραμμές – έτσι χρησιμοποιεί και το νόμο 3592/2007 του Ρουσόπουλου που προέβλεπε «διαδικασία αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών με την έκδοση υπουργικής απόφασης για τον αριθμό των αδειών, την εμβέλεια τους και το είδος προγράμματος».

ΝΟΜΟΣ-ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΔΕΙΕΣ

Επίσης όπως διαβάζαμε στις typologies ο νόμος περιελάμβανε πρόβλεψη για το ελάχιστο κατατεθειμένο κεφάλαιο και υποχρέωση καταβολής «οικονομικού ανταλλάγματος» για τη χρήση διαύλων συχνοτήτων.

Το πρόβλημα λοιπόν με την αδειοδότηση δεν είναι ότι στρέφεται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου αλλά ότι είναι βγαλμένη από τη βαθιά ψυχή μιας δεξιάς κυβέρνησης, χωρίς δηλαδή καμία πρόβλεψη για πραγματική μετατροπή της είδησης και της πληροφορίας σε δημόσιο αγαθό με κοινωνικό έλεγχο.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ