Η Μενδώνη επιτίθεται στους καλλιτέχνες που αντιδρούν στην απελευθέρωση Λιγνάδη

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού χαρακτηρίζει «λαϊκά δικαστήρια» τις δράσεις δεκάδων καλλιτεχνών οι οποίοι αναρτούν πανό και διαβάζουν κείμενα διαμαρτυρίας για την πρωτοφανή απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να επιτρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος ο καταδικασμένος παιδοβιαστής, Δημήτρης Λιγνάδης. Η ανακοίνωση του υπουργείου εκδόθηκε ύστερα από την απόφαση της υπουργού να αποχωρήσει από την πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, όταν πληροφορήθηκε ότι οι συντελεστές θα καταδίκαζαν την απόφαση – κάτι που δεν έχει κάνει η ίδια.

Το παράδοξο της ανακοίνωσης είναι ότι «χαρίζει» πολιτικά τις αυθόρμητες αντιδράσεις του κόσμου και των θεατών στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αποδίδει στην αξιωματική αντιπολίτευση την οργάνωση των δράσεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

​«Η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να μην παραστεί στην πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την εργαλειοποίηση του Πολιτισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι οι συντελεστές της παράστασης στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που έγραψαν το σύνθημα «οι βιαστές πρέπει να είναι φυλακή» δεν είναι Έλληνες αλλά ανήκουν στην βελγική καλλιτεχνική ομάδα Peeping Tom. Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών «Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε μπαράζ παρεμβάσεων, σε Καλαμάτα, Ναύπλιο, Μικρή Επίδαυρο, Θεσσαλονίκη, για την προκλητική απόφαση του δικαστηρίου.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ