προσλήψεις στρατός

Η κυβέρνηση προσλαμβάνει ακόμη 2600 Μισθοφόρους Στρατιώτες εν μέσω πανδημίας

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά με προκλητικό τρόπο στην πρόσληψη 2600 Μισθοφόρων Στρατιωτών, προέκταση της δολοφονικής αστικής πολιτικής που οδηγεί στο θάνατο δεκάδες συνανθρώπους μας καθημερινά.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Άμυνας επιδιώκει την πρόσληψη: 
1000 ΕΠΟΠ στον Στρατό Ξηράς,
300 στο Πολεμικό Ναυτικό,
280 στην Πολεμική Αεροπορία,
και 20 στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Είπατε τίποτε; Υπάρχουν κενά δεκάδων χιλιάδων Γιατρών και Νοσηλευτών, δεν υπάρχουν οι αναγκαίες ΜΕΘ;

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει δημοσιοποιώντας τον αριθμό των ΟΒΑ ανακατατασσομένων οπλιτών και των επανακατατασσομένων εφέδρων στις Ένοπλες Δυνάμεις για το έτος 2021, που ορίζονται ως εξής:
600 για τον Στρατό Ξηράς,
200 για το Πολεμικό Ναυτικό,
200 για την Πολεμική Αεροπορία.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αδιαφορεί για την Υγεία και Παιδεία του λαού μας καθώς ξεδιπλώνει την ταξική πολιτική της έχοντας βασική στόχευση την ενίσχυση του κράτους Άμυνας/Ασφάλειας με τρομερούς εξοπλισμούς και χιλιάδες Μισθοφόρους που θα επανδρώσουν Στρατό και Αστυνομία.

Ο πενταπλασιασμός του ποσοστού του ΑΕΠ για τον πόλεμο το 2021, είναι μόνο η αρχή καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει την συγκρότηση του Ισραήλ των Βαλκανίων, με τρομερή ένταση της στρατιωτικοποίησης του λαού – έχει μετρήσει κανείς πόσες χιλιάδες Αστυνομικούς, Συνοριοφύλακες, Λιμενικούς, Στρατιωτικούς έχει προσλάβει η κυβέρνηση της ΝΔ; – αλλά και την ανάπτυξη του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος.

Η Φυλάκιση μας με πρόσχημα τη διαφύλαξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας για το οποίο αδιαφορεί η κυβέρνηση, η επιβολή μιας Διαρκούς Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης επιτρέπει στην κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλλει την πολιτική της χωρίς κοινωνικές αντιστάσεις. Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται η Στρατηγική στόχευση της ελληνικής άρχουσας τάξης που αναδιαρθρώνει την αστική οικονομία με καύσιμη ύλη τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους, έχοντας ως βασικούς άξονες της νέας αστικής ανάπτυξης τον ενεργειακό τομέα και  τον Πόλεμο που περιγράφεται ως Πυλώνας Ασφάλειας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πιάνει το μαύρο νήμα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναβαθμίζει το ζήτημα της Ασφάλειας και προχωρά στην αναδιοργάνωση του αστικού στρατού ως Παρόχου Ασφάλειας, για να θυμηθούμε και τα λόγια του ναυάρχου Αποστολάκη, ΥΕΘΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Οι προσλήψεις χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. (με καλύτερο μισθό και προοπτική μονιμοποίησης) και των ΟΒΑ (Μισθοφόροι Στρατιώτες, Πραιτοριανοί και Σκοπάνθρωποι με χειρότερους όρους και αμοιβή) εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο ενός Στρατού Χωροφύλακα των λαών ώστε να μην υπάρξει κανένα εμπόδιο στους επενδυτές, φρουρό των αγωγών και των εξεδρών πετρελαίου-φυσικού αερίου, δύναμη Καταστολής ενάντια στις Ασύμμετρες Απειλές εντός και εκτός συνόρων, συμμέτοχο-συνένοχο στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα και τις επεμβάσεις ώστε η άρχουσα τάξη να διεκδικήσει μερίδιο της ιμπεριαλιστικής λείας, αιχμή του δόρατος για τη διεκδίκηση ΑΟΖ, Ενεργειακών Κοιτασμάτων, θαλάσσιων δρόμων στρατηγικής σημασίας σε Αιγαίο και Ανατολική  Μεσόγειο.   

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνεχίζει την προσπάθεια ενάντια στην Πρόσληψη ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ., μια προσπάθεια των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ξανά και ξανά έχει αποτύχει.

Μόνο το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορεί να σταθεί εμπόδιο τους, συγκροτώντας μια πλατιά Διεθνιστική ενότητα μεταξύ του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας, των προσφύγων – μεταναστών.Μια προσπάθεια που απαιτείται να βρει ενωμένους τους λαούς σε Ελλάδα και Τουρκία. Κρίσιμο ραντεβού στην προσπάθεια μας είναι η επιτυχία της απεργίας στις 26 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το Σαββάτο 21/11 στις 18.30 μ.μ. με τίτλο Έξαρση ανταγωνισμών εν μέσω κορονοϊού – η επίθεση κυβερνήσεων και κεφαλαίου σε Ελλάδα και Τουρκία θέλει να συμβάλει στην αναζήτηση αυτών των απαντήσεων που έχει ανάγκη το Αντιπολεμικό κίνημα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Πηγή: Δίκτυο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ