Με προσωπικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους, τους οποίους υποτίθεται διαψεύδει ενώ στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει, συνεχίζει τον πόλεμο λάσπης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Απαντώντας σε δημοσίευμα της Νεκταρίας Σταμούλη στο Politico, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση ζητούσε με επιστολής της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην λαμβάνει υπόψη καταγγελίες συγκεκριμένων ΜΜΕ, τα οποία χαρακτηρίζει αναξιόπιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δημοσίευσε την επιστολή… η οποία έγραφε αυτό ακριβώς που διαψεύδει.
Η επιστολή είχε σταλεί από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στις 2 Αυγούστου, πριν από τις παραιτήσεις του διοικητή της ΕΥΠ και του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, και ουσιαστικά ζητούσε από την Κομισιόν να σταματήσει να ασχολείται με το θέμα.
Την ίδια ώρα Έλληνες δημοσιογράφοι και ανταποκριτές στο εξωτερικό στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης στη Νεκταρία Σταμούλη για την πρωτοφανή επίθεση που δέχεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και το περιβάλλον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Για να μην έχει κανείς αμφιβολία, αυτή είναι η επιστολή του μόνιμου αντιπρόσωπου της Ελλάδας προς την Κομισιόν σχετικά με το πρόγραμμα #Predator.
Οποιοσδήποτε γνωρίζει αγγλικά, μπορεί να τη διαβάσει και θα διαπιστώσει την επιβεβαίωση του @POLITICOEurope.
Με τη @nstamouli. https://t.co/J6dASrCP5b— maria psara (@mapsara) August 24, 2022
⚠️Τώρα και προσωπικές επιθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους κατά δημοσιογράφων @nstamouli
📌Στο μεταξύ o Γ. Οικονόμου μιλά για «ανακριβέστατο δημοσίευμα» του @POLITICOEurope το οποίο κατά τα άλλα επιβεβαιώνει. #post_truth https://t.co/hX5FuzPew7 pic.twitter.com/ndpzrOyB6Y
— Eliza Triantafillou (@e_triantafillou) August 24, 2022
Στις τραγελαφικές αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών και μελών του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος προστίθεται και η προσπάθεια του Αποστόλη Δοξιάδη, (επιλεγμένου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα ασυνόδευτα ανήλικα) να αποδομήσει το κείμενο του Αλεξάντερ Κλαπ στους New York Times για τις παρακολουθήσεις. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η αμερικανική εφημερίδα δημοσίευσε δική του απάντηση η οποία όπως αποδείχθηκε είχε δημοσιευθεί μόνο στην αγγλόφωνη έκδοση της Καθημερινής και όχι στους New York Times.
Μεταξύ άλλων ο Δοξιάδης αναφέρεται στην υπόθεση του προσωπικού του φίλου Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο εξυμνεί για την μακροχρόνια επιτυχημένη καριέρα του. Με μια ιδιαίτερα προσεγμένη συντακτικά διατύπωση αφήνει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να ασκηθεί αγωγή εναντίον όσων υποστηρίζουν ότι ο Λιγνάδης καταδικάστηκε από ποινικό δικαστήριο.
Σε κάθε περίπτωση οι New York Times ουδέποτε δημοσίευσαν το κείμενό του. Ο ίδιος αν και αναγκάστηκε αργότερα να παραδεχθεί ότι το κείμενο δεν δημοσιεύθηκε διατηρεί στο λογαριασμό του στο Twitter το παρακάτω μήνυμα.