Κούβα βοηθά κρουαζιερόπλοιο κορονοϊός

Η Κούβα βοηθά κρουαζιερόπλοιο με κρούσματα κορονοϊού

Ένα βρετανικό κρουαζιερόπλοιο με περισσότερους από 1.000 επιβάτες και πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2, το οποίο δεν δέχτηκαν μια σειρά από χώρες της Καραϊβικής, αναμένεται να προσδέσει σήμερα στην Κούβα, που ήταν η μόνη χώρα που δέχτηκε να το βοηθήσει.

Το πλοίο MS Braemar της βρετανικής εταιρείας Fred. Olsen Cruises πήρε άδεια από την Κουβανική κυβέρνηση να προσδέσει στο λιμάνι του Μαριέλ, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Αβάνα, «λόγω του επείγοντος της κατάστασης και του κινδύνου για τις ζωές των άρρωστων ανθρώπων», όπως ανακοινώθηκε από το Κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στους επιβάτες του θα επιτραπεί η αποβίβαση με σκοπό τον επαναπατρισμό τους αεροπορικά. Η πλειοψηφία των επιβατών είναι Βρετανοί υπήκοοι. 22 επιβάτες και 21 μέλη πληρώματος έχουν τεθεί σε απομόνωση με συμπτώματα που προσομοιάζουν σε αυτά της γρίπης, ενώ πέντε επιβάτες έχουν βγει θετικοί στον κορονοϊό.

Το κρουαζιερόπλοιο είχε λάβει αρνητικές απαντήσεις στα αιτήματα για βοήθεια από τις κυβερνήσεις της Δομινικανής Δημοκρατίας (όταν ακόμα δεν είχε επιβεβαιωμένο κρούσμα), του Κουρασάο και των Μπαρμπάντος.

Η επιχείρηση επαναπατρισμού των επιβατών γίνεται έπειτα από αίτημα των αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας καταλήγει με τα εξής λόγια: «Αυτοί είναι καιροί αλληλεγγύης, ενδυνάμωσης της διεθνούς συνεργασίας για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές μας προκλήσεις — αξίες που είναι κεντρικές στις ουμανιστικές πρακτικές της Επανάστασης και του λαού μας.»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ