καταλονία πυροσβέστες
Φωτογραφία από παλαιότερες συγκρούσεις πυροσβεστών και αστυνομίας στη Βαρκελώνη σε διαδηλώσεις κατά της λιτότητας το 2013

Οι Καταλανοί πυροσβέστες είχαν προειδοποιήσει τα ΜΑΤ: Δεν θα περάσετε

Συνειδητή επιλογή του συνδικάτου πυροσβεστών της Βαρκελώνης ήταν να έρθουν, αν χρειαστεί, σε σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις του καθεστώτος Ραχόι προκειμένου να προστατεύσουν τα εκλογικά κέντρα από την αστυνομία.

Το συνδικάτο είχε ενημερώσει από την περασμένη εβδομάδα την Εθνική Συνέλευση της Καταλονίας ότι θα δημιουργούσε ανθρώπινες αλυσίδες προκειμένου να προστατεύσει τη ψηφοφορία.

Τα μέλη του συνδικάτου γνώριζαν ότι η απόφασή τους θα τους έφερνε σε άμεση αντιπαράθεση με την αστυνομία, αλλά και τους δικαστές της Μαδρίτης που είχαν απαγορεύσει τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Καταλανοί πυροσβέστες είχαν συμμετάσχει και στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν τη δικαστική απόφαση για την απαγόρευση του δημοψηφίσματος, στις οποίες πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συλλήψεις. Πριν από το δημοψήφισμα είχαν ανοίξει τεράστιο πανό με το σύνθημα LOVE DEMOCRACY

Και τα δύο σώματα λοιπόν, έκαναν τη δουλειά τους… οι πυροσβέστες προστάτευαν τους πολίτες, ενώ οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας τους χτυπούσαν αλύπητα.

Α.Χ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ