Ομάδα ερευνητών απολύεται γιατί κατέκρινε τις πρακτικές της εταιρείας Google

Η Google «φιμώνει» όσους την κατηγορούν για λογοκρισία

Πηγή: wsws.org
Μια ομάδα ερευνητών του New America Foundation απολύθηκε αφ’ότου δημοσίευσε μια ανακοίνωση, όπου κατέκρινε τις πρακτικές της εταιρείας Google.

Το New America Foundation, ένα think tank με έδρα την Ουάσινγκτον, έχει λάβει χρηματοδότηση πάνω από 21 εκατομμύρια δολάρια από τη Google και τα στελέχη της.

Οι ερευνητές στην ανακοίνωσή τους σχολίασαν ότι η Google «προσπαθεί να λογοκρίνει δημοσιογράφους και ερευνητές που μάχονται ενάντια σε επικίνδυνα μονοπώλια».

Την ερευνητική ομάδα καθοδηγούσε ο Barry Lynn, που βρισκόταν και στην κεφαλή της πρωτοβουλίας “Open Markets” του New America. Οι ερευνητές έχουν τώρα ιδρύσει τη δική τους ομάδα, τους Citizens Against Monopoly (Πολίτες εναντίον του μονοπωλίου).

«Όταν η ερευνητική μας ομάδα κατέκρινε τις μονοπωλιακές πρακτικές της Google, ο Eric Schmidt, ο πρόεδρος της μητρικής εταιρείας, της Google, απείλησε ότι θα κόψει τη χρηματοδότηση προς το New America», σημείωσαν σε δεύτερη ανακοίνωσή τους. Ο Eric Schmidt ήταν πρόεδρος του New America μέχρι το 2016.

Η απόλυση των ερευνητών του New America Foundation είναι μόνο το τελευταίο από μια σειρά περιστατικών στα οποία η Google επιχειρεί να λογοκρίνει και να χειραγωγήσει απόψεις. Από τη μία, τα ΜΜΕ μιλούν για εξελίξεις που συνδέονται με το New America Foundation και τους Citizens Against Monopoly, οργανώσεις που σχετίζονται με το Δημοκρατικό Κόμμα. Από την άλλη, η πιο σημαντική και απροκάλυπτη πράξη λογοκρισίας της Google, που έβαλε στη μαύρη λίστα ιστοσελίδες αριστερής ιδεολογίας, παρεμβαίνοντας στη λίστα των αποτελεσμάτων της αναζήτησης, παραμένει στην αφάνεια.

Μετάφραση: Μυρτώ Συμεωνίδου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ