φοιτητές

Οι φοιτητές ξανά στο πλευρό του Νίκου Ρωμανού

Μετά την αποκάλυψη του ότι σχεδόν δύο χρόνια μετά ο Νίκος Ρωμανός δεν έχει λάβει καμία άδεια, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία κινούνται σε κατεύθυνση υποστήριξής του.
Δημοσιεύουμε το ψήφισμα που λάβαμε από τον Σύλλογο φοιτητών Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ:

Η κυβέρνηση και το λεγόμενο αστικό κράτος δικαίου κοροϊδεύουν τον Νίκο Ρωμανό, που δύο χρόνια μετά την απεργία πείνας, δεν έχει λάβει καμία εκπαιδευτική άδεια προκειμένου να σπουδάσει.
Πριν από δύο περίπου χρόνια, τον Δεκέμβρη του 2014 ολόκληρη η Ελλάδα κράτησε την αναπνοή της. Η ζωή του Νίκου Ρωμανού κρεμόταν από μία κλωστή και η αποφασιστικότητά του, μαζί με το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης ανάγκασε τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να υποχωρήσουν την τελευταία στιγμή.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις του κράτους που με διάφορες δικαιολογίες δεν έχει δώσει ούτε μία άδεια στον συμφοιτητή μας, διατηρώντας έτσι ακόμα και το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα, της πρόσβασης στην παιδεία, ως ανενεργό. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η νέα αίτηση του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ