Jesus Christ Superstar

Η Ένωση Αθέων συμπαραστέκεται στους συντελεστές του «Jesus Christ Superstar»

Ανακοίνωση της Ένωσης Αθέων:

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες στοχοποίησης ενός έργου τέχνης από θρησκόληπτους φανατικούς.

Για άλλη μια φορά ορισμένοι γνωστοί άγνωστοι επιτίθενται σε μια καλλιτεχνική δημιουργία επειδή θεωρούν ότι θίγει τις πεποιθήσεις τους και κατ’ επέκταση τους ίδιους. Αναλαμβάνουν έτσι αυτόκλητα (και παράνομα), τον ρόλο της απονομής δικαιοσύνης ή μάλλον της επιβολής των δικών τους πεποιθήσεων και παρενοχλούν άλλους πολίτες για των οποίων τις επιλογές δεν τους πέφτει κανένας λόγος.

Υποστηρίζουμε το δικαίωμα όλων των πολιτών στην ελεύθερη έκφραση, πέρα από θρησκευτικές προλήψεις και προκαταλήψεις.

Ζητούμε από το κράτος να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της παράστασης, προστατεύοντας τους συντελεστές και τους θεατές κατά την είσοδό τους και επιβάλλοντας κυρώσεις σε όσους παρεμποδίζουν την παράσταση με ύβρεις, απειλές και παράνομες ενέργειες.

Απαιτούμε την κατάργηση των απαράδεκτων άρθρων 198,199 του ποινικού κώδικα που λειτουργούν ως νομιμοποιητική πρόφαση για τις διάφορες δυνάμεις του σκοταδισμού.

Καλούμε όλους όσους θέλουν να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους συντελεστές να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία που θα γίνει αυτήν την Πέμπτη 1-3-18 και ώρα 6:00 μ.μ. έξω από το θέατρο «Ακροπόλ», Ιπποκράτους 9, Αθήνα.

Για να πάψει επιτέλους ο θρησκευτικός φανατισμός να εμποδίζει την ελευθερία της έκφρασης.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ:

Όχι στο φόβο – όχι στη λογοκρισία – όχι στη φίμωση της Τέχνης

Στις 9 Φεβρουαρίου 2018, ανέβηκε στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ το κλασικό, πολυβραβευμένο μιούζικαλ “JESUS CHRIST SUPERSTAR” των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice. Πρόκειται για ένα μιούζικαλ 45 ετών που έχει παιχτεί σε πάνω από 20 χώρες παγκοσμίως.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα βρισκόμαστε εν έτει 2018 αντιμέτωποι με παραθρησκευτικές οργανώσεις και σκοταδιστικές αντιλήψεις. Από την πρώτη μέρα, οι ομάδες αυτές προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα φανατικό όχλο ώστε να δημιουργήσουν ακραία επεισόδια, με σκοπό να κατέβει η παράσταση. Βρίσκονται καθημερινά έξω από το θέατρο δημιουργώντας έκρυθμο κλίμα.

Έχουν ήδη επιτεθεί με μπογιές στην πρόσοψη και στη μαρκίζα του θεάτρου και σε αυτοκίνητα συντελεστών της παράστασης. Με κάθε ευκαιρία εμποδίζουν απλούς θεατές που επιθυμούν να δουν την παράσταση με ακατανόμαστες βρισιές και χειροδικίες. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με προσωπικές απειλές στους ηθοποιούς και με επιθετικές αναρτήσεις όπως «κάψτε το θέατρο».

ΑΡΚΕΤΑ! Ως εργαζόμενοι του θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ, δηλώνουμε πως δεν θα λυγίσουμε στο φόβο που επιδιώκει να σπείρει μια αναχρονιστική ομάδα. Η καθημερινή δράση τους έξω από το θέατρο υπερβαίνει το όποιο δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας και γίνεται φορέας ανομίας και διοργανωτής πογκρόμ.

Δυστυχώς, παρ όλες τις μηνύσεις και αναφορές στην εισαγγελία δεν έχουμε ούτε μία σύλληψη ή προσαγωγή των ατόμων που καθημερινά προβαίνουν σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παρακολουθούν αμέτοχες. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και το δικαίωμα της προάσπισης της εργασίας μας.

Την Πέμπτη 1/3 στις 18:00, έξω από το θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, οι εργαζόμενοι και συντελεστές της παράστασης θα πραγματοποιήσουμε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας την πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να πάψουν να παριστάνουν τον «Πόντιο Πιλάτο» και να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση πως ο ΦΟΒΟΣ δεν θα περάσει στην Τέχνη.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ