Η ελληνική πολεμική αεροπορία «τιμά» τις δολοφονίες αμάχων από το Ισραήλ

Τη στιγμή που το Ισραήλ δολοφονεί άοπλους διαδηλωτές στη «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής» στη Γάζα, η ελληνική πολεμική αεροπορία συμμετέχει στον εορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυση του ισραηλινού κράτους.

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ θα γιορτάσει την επέτειο με μία αεροπορική επίδειξη με τη συμμετοχή αεροσκαφών από έξι χώρες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα ζητά να κηρυχθούν persona non grata οι ισραηλινοί αξιωματούχοι που ευθύνονται για τη βία στην Παλαιστίνη.

Με γραπτή ερώτηση προς την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φεντερίκα Μογκερίνι, η κ. Σακοράφα ζητά να ληφθούν μέτρα από την πλευρά της Ε.Ε. προκειμένου να υποχρεωθεί το Ισραήλ να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η κ. Σακοράφα αναφέρθηκε και στον ισραηλινό υπουργό Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν, που υποστήριξε ότι αξίζει παράσημο ο ισραηλινός στρατιώτης που σε βίντεο που κυκλοφόρησε, φαίνεται να πυροβολεί άοπλο Παλαιστίνιο.

 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ