Η Ελλάδα προσφεύγει… υπέρ του δουλεμπορίου της Μανωλάδας

Την επανεξέταση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σχετικά με τους μετανάστες της Νέας Μανωλάδας ζητά Ελλάδα με επίσημο αίτημα επανεξέτασης της προσφυγής των 42 μεταναστών, από την Ευρεία Σύνθεση του ΕΔΑΔ.

Η προσφυγή έγινε την τελευταία ημέρα της τρίμηνης προθεσμίας που είχε λάβει (30 Ιουνίου 2017).

Η απόφαση του ΕΔΑΔ καταδίκαζε την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 4 (παρ. 2) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σχετικά με εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία, με δεδομένο ότι η εκμετάλλευση μέσω της εργασίας αποτελεί «μια πτυχή εμπορίας».

Το Δικαστήριο έκρινε επίσης ότι το κράτος παρέβη τις υποχρεώσεις του, προκειμένου να αποτρέψει την εμπορία ανθρώπων, να προστατέψει τα θύματα, να διερευνήσει αποτελεσματικά τα διαπραχθέντα αδικήματα και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους”.

Την κίνηση σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρώην γενικός γραμματέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου.

Ο δικηγόρος των προσφευγόντων μεταναστών εργατών γης, Βασίλης Κερασιώτης, επισημαίνει με δήλωσή του ότι: «Με την κατάθεση, στην εκπνοή της προθεσμίας, αίτησης για παραπομπή της υπόθεσης “Chowdury και λοιποί (προσφεύγοντες)” στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η κυβέρνηση συγκαλύπτει την εμπορία ανθρώπων στη Μανωλάδα»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ