παρίσι

Η Ε.Ε. πάει πόλεμο

Γιώργος Βασσάλος
Πηγή: Kommon.gr
H EE πάει πόλεμο: για πρώτη φορά στην ιστορία ενεργοποιείται το άρθρο 42/7 της Συνθήκης που προβλέπει στρατιωτική βοήθεια σε κράτος μέλος που δέχεται στρατιωτική επίθεση στο έδαφός του. Η Γαλλία επέλεξε να ζητήσει την ενεργοποίηση αυτού του άρθρου ενώ υπάρχει άλλο ειδικό άρθρο για περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης (άρθρο 222) κι έλαβε ομόφωνη (και από τον Τσίπρα) στήριξη από τους «εταίρους» της.

Πρόκειται για απόφαση που πέρα του ότι κάνει τις οπλοβιομηχανίες να τρίβουν τα χέρια τους, έχει εντελώς απρόβλεπτες συνέπειες τόσο έξω όσο και μέσα στα σύνορα της ΕΕ: φανταστείτε 28 κράτη – μέλη που θεωρούν τους εαυτούς τους σε εμπόλεμη κατάσταση.

Tην ίδια στιγμή, η συμμαχία με τις θεοκρατικές δουλοκτητικές δικτατορίες του Κόλπου που έχουν εξοπλίσει τον ISIS εντείνεται, ενώ καμία έρευνα δε γίνεται σχετικά με την καταγγελία της πρέσβη της ΕΕ στο Ιράκ ότι κράτη – μέλη της ΕΕ έχουν αγοράσει πετρέλαιο από τον ISIS. Ο ΙSIS ελέγχει επτά πετρελαιοπηγές στο Ιράκ από τις οποίες εξάγει 80.000 βαρέλια τη μέρα που του αποφέρουν 1,5 με 3 εκατομμύρια δολάρια τη μέρα. Αντί να ερευνηθούν και να κοπούν όλα τα κανάλια στήριξης, η ΕΕ κηρύσσει τον εαυτό της σε κατάσταση πολέμου…

Ο Ολάντ σκέφτεται να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Γαλλία για δέκα μήνες, ενώ ο Βαλς ξεκαθαρίζει ότι δε θα πραγματοποιηθεί καμία από τις διεθνείς διαδηλώσεις που προγραμματίζονται εδώ και μήνες στο Παρίσι ενάντια στην χρηματιστικοποίηση της φύσης και την απουσία κάθε ουσιαστικής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής που ετοιμάζεται να επικυρώσει το όργανο του ΟΗΕ COP21 στο Παρίσι αρχές Δεκέμβρη.

Οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες στο Βέλγιο προσπαθούν να αξιοποιήσουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα ώστε να ακυρώσουν προγραμματισμένες απεργίες και διαδηλώσεις που αποφασίστηκαν κάτω από την πίεση της βάσης.

Ευτυχώς, οργανώθηκε διαδήλωση στην αραβική γειτονιά των Βρυξελλών Molenbeek ενάντια στη ρατσιστική στοχοποίηση που επιχειρείται μεταξύ άλλων από το φασίστα Βέλγο υπουργό εσωτερικών Jan Jambon. https://www.facebook.com/events/459234864266198/


Πηγές:

http://www.rtl.be/…/attentat-l-ue-soutient-la-demande-d-ass…

http://www.lemonde.fr/…/francois-hollande-peut-il-contraind…

http://www.euractiv.fr/…/la-france-en-guerre-invoque-la-cla…

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ