βαρκελώνης δήμος δήμαρχος διακοπή δεσμών ισραήλ απαρτχάιντ

Η Δήμαρχος της Βαρκελώνης διακόπτει κάθε θεσμικό δεσμό με το Ισραήλ

Πηγή: BDS Movement

Η Δήμαρχος της Βαρκελώνης αναστέλλει κάθε θεσμικό δεσμό με το Ισραήλ, συμπεριλαμβανόμενης της συμφωνίας αδελφοποίησης με το Τελ Αβίβ, «έως ότου οι Ισραηλινές αρχές τερματίσουν το σύστημα παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις που τους επιβάλλουν το διεθνές δίκαιο και τα διάφορα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

Η Παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή του BDS (BNC), ο μεγαλύτερος Παλαιστινιακός συνασπισμός που ηγείται του κινήματος BDS για ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα, χαιρετίζει τη δήμαρχο της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, και τις οργανώσεις βάσης που βοήθησαν στον τερματισμό των θεσμικών δεσμών με το Ισραηλινό απαρτχάιντ. Η Βαρκελώνη έγινε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο που διακόπτει δεσμούς με το απαρτχάιντ του Τελ Αβίβ σε αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό, κίνηση που θυμίζει τα ιστορικά και θαρραλέα δημοτικά συμβούλια που πρωτοστάτησαν στη διακοπή δεσμών με το απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής.

Με την παρούσα κυβέρνηση του Ισραήλ να είναι η πιο ακροδεξιά, ρατσιστική, σεξιστική και ομοφοβική στην Ιστορία, η λογοδοσία είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ για να τερματιστεί η ατιμωρησία της και να διαλυθεί το απαρτχάιντ #DismantleApartheid. Καλούμε τους θεσμούς σε ολόκληρο τον κόσμο να ακολουθήσουν στα βήματα της Βαρκελώνης και να τερματίσουν τη συμμετοχή τους στη στήριξη των Ισραηλινών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ