Δεν κάναμε εμείς το βίντεο του συνεδρίου, λέει η New Mark Media

Την Κυριακή 13 Ιουνίου δημοσιεύσαμε κείμενο με τίτλο «Η διαφημιστική που έκανε το video του συνεδρίου σβήνει μαζικά τις σελίδες της», στο οποίο αναφέραμε ότι η εταιρεία New Mark Media ετοίμασε το βίντεο του συνεδρίου γονιμότητας, το οποίο ακυρώθηκε ύστερα από την κατακραυγή.

Στις φωτογραφίες που παρουσιάσαμε, από τα ίχνη διαγραμμένων αναρτήσεων της εταιρείας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφερόταν ότι «Η New Mark Media σχεδίασε και υλοποίησε την καμπάνια» του συνεδρίου. Την ίδια φράση χρησιμοποιούσαν αυτούσια αρκετά ΜΜΕ αντιγράφοντας προφανώς κάποιο δελτίο Τύπου

Σε μήνυμα που μας έστειλε η εταιρεία αναφέρει ότι σε αυτή την καμπάνια δεν περιλαμβανόταν το video και πως «την ευθύνη για το σχεδιασμό και τη δημιουργία του επίμαχου σποτ (προφανώς σε συνεργασία με άλλη εταιρία) έχει αναλάβει μία δημοσιογράφος».

Ολόκληρη η επιστολή της εταιρείας:

«Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ NEW MARK MEDIA ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Επειδή διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μία σύγχυση σχετικά με τη δημιουργία των προωθητικών μηνυμάτων για το 1ο Συνέδριο Γονιμότητας, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής για την αποκατάσταση της αλήθειας:

Η New Mark Media δεν έχει καμία σχέση με το σποτ που προκάλεσε τις αντιδράσεις.

Εμείς “επιμεληθήκαμε” αποκλειστικά και μόνο τα μηνύματα δημοσιογράφων, παρουσιαστών και καλλιτεχνών, οι οποίοι συμμετείχαν με πολλή αγάπη και σεβασμό στο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

Την ευθύνη για το σχεδιασμό και τη δημιουργία του επίμαχου σποτ (προφανώς σε συνεργασία με άλλη εταιρία) έχει αναλάβει μία δημοσιογράφος με δημόσια τοποθέτησή της αλλά και με τηλεοπτική της συνέντευξη.

Τη συγκεκριμένη δημοσιογράφο ούτε τη γνωρίζουμε, ούτε συνεργαζόμαστε, ούτε συναντηθήκαμε ποτέ, για οποιοδήποτε λόγο.

Μόλις αντιληφθήκαμε την προβολή του συγκεκριμένου σποτ αποσύραμε τα δικά μας βίντεο που -το τονίζω- αποτελούσαν μια κατάθεση ψυχής και εξέφραζαν το προσωπικό συναίσθημα όσων συμμετείχαν.

Σας παρακαλούμε λοιπόν όπως αναζητήσετε την εταιρεία που δημιούργησε το επίμαχο σποτ για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Σας παραθέτω το κείμενο όπου η δημοσιογράφος (την οποία τονίζω ξανά δεν γνωρίζουμε, ούτε έχουμε συνεργαστεί ποτέ μαζί της) αναφέρεται στο βίντεο που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η ίδια με τους συνεργάτες της:

Τι λέει η εμπνεύστρια του σποτ για το συνέδριο γονιμότητας

Από την πλευρά της, η δημοσιογράφος που βρίσκεται πίσω από το κόνσεπτ του βίντεο, Κία Παπαδοπούλου, η οποία ασχολείται χρόνια με το ιατρικό ρεπορτάζ, απάντησε στη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το βίντεο. Όπως ανέφερε, και η ίδια δέχθηκε κριτική γιατί, ενώ πέρασε τα 40 και είναι παντρεμένη δέκα χρόνια, δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα παιδί.

Η απάντηση της Κίας Παπαδοπούλου στο Facebook για το βίντεο:

«Έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά και αρχίζει ο απολογισμός.
Πέρασες στο πανεπιστήμιο
Έπιασες μια καλή δουλειά
Γνώρισες τον άντρα τον ονείρων σου και ξαφνικά… μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα.
«Φωνές: Άντε τι κάθεσαι! Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;»
Τι έκανα λάθος;
Τίποτα δεν έκανες λάθος! Απλά δεν γνώριζες.
Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δίκη σου οικογένεια ΑΥΡΙΟ!
Φρόντισε να ενημερωθείς ΣΗΜΕΡΑ!
Κία Παπαδοπούλου

Αυτό το κείμενο έχει την δική μου υπογραφή και καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Σ’ αυτό το κείμενο έχω γράψει όλα όσα έχω βιώσει στο πετσί μου επειδή έκανα το έγκλημα να είμαι 10 χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχω κάνει παιδιά. Γιατί έχω περάσει τα 40 και δεν έχω γίνει μάνα. Γιατί η δίκη μου οικογένεια έχει έναν υπέροχο αδέσποτο σκύλο και όχι παιδιά όπως θα «έπρεπε». Αυτές τις ερωτήσεις, που έχω βάλει ως ερινύες στο σποτ, τις έχω δεχτεί άπειρες φορές στη ζωή μου… η ειρωνεία είναι ότι τις έχω δεχτεί και από ανθρώπους που σήμερα σηκώνουν το δάχτυλο και με καταδικάζουν που τις έγραψα. Θέλετε να μου πείτε πως μόλις μια γυναίκα περάσει τα 40 ΔΕΝ είναι η πρώτη ερώτηση που της κάνουν; Ακόμα και στην τηλεόραση.

Μου ζητήθηκε να γράψω το κείμενο για ένα κοινωνικό μήνυμα με θέμα τη γυναικεία υπογονιμότητα. Το κείμενο μου εγκρίθηκε από τους διοργανωτές και φυσικά από το ΕΣΡ. Αυτή είναι η δουλειά μου, είμαι δημοσιογράφος και έχω γράψει παρά πολλά κείμενα μετά από έρευνα. Τα ιατρικά δεδομένα μιλούν ξεκάθαρα πως η έλλειψη γνώσης είναι ένας από τους βασικούς λόγους της γυναικείας υπογονιμότητας. Δυστυχώς δεν μπορώ να ανατρέψω τα ιατρικά δεδομένα. Ακόμα και εγώ η ίδια αν είχα την γνώση που έχω σήμερα θα τα είχα κάνει όλα αλλιώς. Από πότε όμως είναι κακό να ενημερώνεται κάποιος όπως τονίζει το σποτ;

Στο κοινωνικό μήνυμα έχω τονίσει δυο λέξεις «ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει κάνει λάθος!» και φυσικά «ΑΝ ονειρεύεσαι να κάνεις την δίκη σου οικογένεια…». Μπορεί να ονειρεύεσαι κάτι άλλο στη ζωή σου. Απλά ενημερώσου! Αυτό τονίζει το μήνυμα, να διώξεις τις ενοχές που σου φορτώνουν οι άλλοι και φυσικά να ενημερωθείς σωστά! Προσπαθήστε να βλέπετε και να κρίνετε σωστά ακόμα κι αν υπάρχει πολύ σκοτάδι!».

Ευχαριστούμε,

New Mark Media»

Σημείωση του Info-war: Ο αρχικός τίτλος του κειμένου «Η διαφημιστική που έκανε το video του συνεδρίου σβήνει μαζικά τις σελίδες της» τροποποιήθηκε στις 14/6.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ