Οι δέκα πληγές του Πατούλη, o Έμπολα και ο ΣΥΡΙΖΑ

Η συνέντευξη του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ.Πατούλη, στον Βήμα FM για την ελονοσία προκάλεσε πάταγο – μεταξύ άλλων γιατί «θυμήθηκε» πως όταν ήταν στο πανεπιστήμιο ο Πολάκης ήταν στην Ανταρσύα, η οποία ιδρύθηκε το… 2009.

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο Πατούλης έβλεπε τις δέκα πληγές του Φαραώ να έρχονται στην Ελλάδα αφού το Απρίλιο του 2015 είχε επιχειρήσει να συνδέσει τους πρόσφυγες από τη Συρία και με τον Έμπολα – αγνοώντας (;) ότι ο ιός εμφανίστηκε στην Αφρική και όχι στην Ασία και συγκεκριμένα στη Συρία.

Στη συνέντευξή του στο Βήμα FM ο Πατούλης υποστήριζε (ψευδώς σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ) ότι το 2014 «είχε εκριζωθεί εντελώς, δεν υπήρχε κανένα κρούσμα ελονοσίας».

Αντίθετα το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι:

«κρούσματα ελονοσίας με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης, δηλαδή ασθενείς που τεκμαίρεται ότι μολύνθηκαν εντός Ελλάδος, εμφανίζονται συστηματικά στη χώρα από το 2009. Εχουν καταγραφεί 7 (2009), 4 (2010), 42 (2011), 20 (2012), 3 (2013), 0 (2014), 6 (2015) περιστατικά. «Κανένα από τα περιστατικά ελονοσίας με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης που εμφανίστηκαν τόσο το 2015 όσο και το 2016 (έως σήμερα) δεν συνδέεται με Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων/Μεταναστών».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως με τις δηλώσεις του Πατούλη δεν είναι τα ρατσιστικά, αντιεπιστημονικά, παράλογα και ψευδή επιχειρήματα που χρησιμοποιεί αλλά ότι μεταφέρει τη συζήτηση αποκλειστικά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και όχι στο γεγονός ότι η ελονοσία έκανε την επανεμφάνισή της στα χρόνια του μνημονίου και συνδέεται με τη διάλυση του κρατικού μηχανισμού και των δομών τοπικής αυτοδιοίκησης, που λόγω έλλειψης κεφαλαίων δεν πραγματοποιούν τους απαραίτητους αεροψεκασμούς.

Για όσο διάστημα οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έβαζαν και βάζουν τα αιτήματα ξένων τραπεζών πάνω από την υγεία του πληθυσμού θα βλέπουμε ασθένεις προηγούμενων αιώνων να επανέρχονται

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ