δήμητρα γαλάνη

Η Δ.Γαλάνη απαντά για το περιστατικό στο συσσίτιο

Του Αρη Χατζηστεφάνου

Με μήνυμά της στο Facebook η Δήμητρα Γαλάνη απάντησε στις κατηγορίες που δέχεται ότι ήταν αυτή που κάλεσε τη δημοτική αστυνομία κατά τη διάρκεια διανομής δωρεάν συσσιτίου, όπου προς στιγμήν δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Σχόλιο: Από όσα γνωρίζουμε για αυτήν και ξέρωντας περιστατικά, όπου προσέφερε τη βοήθειά της σιωπηλά και χωρίς τυμπανοκρουσίες, δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστέψουμε ότι λέει ψέμματα. Η άποψή της πρέπει να ακουστεί απέναντι σε ένα κύμα ανθρωποφαγίας που εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανθρώπους που δεν διαθέτουν στοιχεία για το τι πραγματικά έγινε.

Το πρόβλημα που θα έπρεπε πρωτίστως να μας απασχολεί είναι ότι η εξαιρετική ανθρωπιστική δουλειά που φαίνεται να κάνει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος της οργάνωσης «Άλλος Άνθρωπος» δεν θα έπρεπε να είναι αναγκαία το έτος 2020. Όπως ο ίδιος καταγγέλει «οι κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων στέλνουν ανθρώπους σε εμάς να παίρνουν φαγητο». Σε ένα δήμο που κάνει μεγάλους περιπάτους όταν άνθρωποι δεν έχουν να φάνε και σε μια χώρα που ανακεφαλαιοποιεί τράπεζες και σώζει επιχειρηματίες (φίλους της οικογένειας Μητσοτάκη), τη στιγμή που άνθρωποι συνωστίζονται για λίγο δωρεάν φαγητό… έχουμε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η απάντηση της Δήμητρας Γαλάνη

Διαβάζοντας όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ώρες στα social media θα ήθελα να τοποθετηθώ για να κλείσει αυτό το θέμα οριστικά και να αποφευχθούν οι παρανοήσεις.
Σήμερα το μεσημέρι, βγαίνοντας με το αυτοκίνητο για να πάω στον γιατρό μου, συνάντησα περισσότερα από 80 άτομα συγκεντρωμένα στην γωνία έξω από το σπίτι μου. Άλλοι ήταν σε σειρά και άλλοι ήταν μαζεμένοι σε μικρές παρέες. Ρώτησα μία κοπέλα για το τί συμβαίνει και με ενημέρωσε ότι η ίδια ήταν εθελόντρια και ότι στην απέναντι γωνία γινόταν διανομή συσσιτίου. Έκανα την βόλτα του τετραγώνου και διαπίστωσα ότι η ουρά αυτή είχε μεγαλώσει πολύ και γι’αυτό επέστρεψα στο αρχικό σημείο όπου βρήκα μία άλλη εθελόντρια και την ενημέρωσα για αυτό που μόλις είχα δει, ότι δηλαδή επειδή είναι στενός ο δρόμος είχε μαζευτεί πολύς κόσμος και είχε δημιουργηθεί συνωστισμός. Της πρότεινα λοιπόν να τοποθετήσει την ουρά κατά μήκος της Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι μεγαλύτερος και φαρδύτερος δρόμος για να δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη και σωστή ουρά. Μου απάντησε ότι γνώριζε πως αυτό ήταν πρόβλημα και ότι προσπαθούσε να βρει λύση. Της είπα ότι όντως πρέπει να διευθετηθεί το θέμα και έφυγα για το ραντεβού μου. Από εκεί και πέρα εγώ δεν έχω καμία σχέση με οτιδήποτε έχει συμβεί.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

Το μήνυμα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

Και εκεί που μοιράζαμε τσουπ περνάει ηλικιωμένη τραγουδίστρια αριστερού και καλά ρεπερτορίου με την τζιπαρα της και μόλις βλέπει τα κοριτσάκια που φοράγαμε μάσκες γάντια και αντησιπτικα στο χέρι βάζοντας στους ανθρώπους που περίμεναν και λέγοντας τους να τηρούν τις αποστάσεις με ύφος 10 καρδιναλίων τους ρωτά αν έχουμε άδεια για αυτό που κάνουμε,να έρχονται οι άνθρωποι και να παίρνουν ένα πιάτο ζεστό φαγητο δηλαδή,χρειαζετε άδεια για αυτό,και φεύγει μετριασμένη χωρίς να προλάβουμε να απαντήσουμε,και μετά από 4 λεπτά ακριβώς Έρχονται 2 μοτοσικλέτες της δημοτικής αστυνομίας για να μας ζητήσουν άδεια για αυτό που κάνουμε, που μας είπαν κιόλας ότι κρατάμε όλα τα μέτρα και παρόλα αυτό μας είπαν να σταματήσουμε, όταν τους είπα ότι οι κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων στέλνουν ανθρώπους σε εμάς να παίρνουν φαγητο μου είπαν απλά ότι τους έγινε καταγγελία από κάτοικο της περιοχής
Λύπαμε για τον εαυτό σου Δ.Γ που σε ενοχλεί η εικόνα ταλαιπωρημένων ανθρώπων και όχι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι γιατί δεν υπάρχουν άλλες δομές ανοιχτές για να τους δώσουν ένα πιάτο φαγητο
Κρίμα τα τραγούδια που σου έδωσαν άνθρωποι να τραγουδήσεις

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ