Η CIA «αδειάζει» τον Τραμπ κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με τη Σαουδική Αραβία

Λίγες μόνο μέρες από τη στιγμή που ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι η δολοφονία Κασόγκι δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις των Η.Π.Α. με τη Σαουδική Αραβία, η CIA φέρεται να έχει στην κατοχή της ηχογραφημένο υλικό που αποδεικνύει την ανάμειξη του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στην υπόθεση.

Όπως αναφέρει η τούρκικη ιστοσελίδα Hurriyet Daily News, η CIA έχει στην κατοχή της μία ηχογραφημένη τηλεφωνική κλήση, στην οποία ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν δίνει την οδηγία να «σιγήσει όσο το δυνατόν συντομότερα ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι».

Η ιστοσελίδα αναφέρεται σε γνωστό Τούρκο αρθρογράφο, ο οποίος έγραψε ότι η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Άγκυρα τον προηγούμενο μήνα άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει η εν λόγω ηχογράφηση. Ωστόσο, Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν κάτι σχετικά με την ύπαρξη ή μη του ηχογραφημένου υλικού.

Έχοντας συζητήσει με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας, η εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι σχολίασε ότι μία διαφανής και αξιόπιστη έρευνα σχετικά με τη δολοφονία Κασόγκι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Από την πλευρά της η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι αναζητά πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση, στους οποίους θα επιβληθεί θανατική ποινή, πράγμα με το οποίο διαφώνησε ανοιχτά η Μογκερίνι.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ