ματ

Οι «μπάτσοι της Αριστεράς» και ο σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτή

Ανακοίνωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας

Καταγγελία για τον τραυματισμό του συντρόφου Χ.Κ.

Οκτώ χρόνια μετά την αντικρατική εξέγερση του Δεκέμβρη, ο αγώνας διεξάγεται ακόμη με τους ίδιους όρους: οι δυνάμεις της αυτοοργάνωσης, της ελευθερίας, της ζωής ενάντια στο κράτος «το πιο ψυχρό απ’ όλα τα τέρατα», ενάντια στη βαρβαρότητα και τη θανατοπολιτική.

Πλήθος κόσμου στη χθεσινή διαδήλωση πλαισίωσε το αντιεξουσιαστικό μπλοκ, το οποίο συγκροτημένα και περιφρουρημένα κατέκτησε το δημόσιο χώρο, θέτοντας στο επίκεντρο το διαρκές διακύβευμα της κοινωνικής αντιεξουσίας.

Εξάλλου, ο Δεκέμβρης δεν είναι επίκαιρος, είναι παρών: στη δυνατότητα της γενικευμένης αποσταθεροποίησης, της θραύσης της κανονικότητας, της ανάδυσης της φαντασίας και της δημιουργικότητας του συλλογικού πράττειν.

Ο Δεκέμβρης με τις σημασίες που ανέδειξε είναι παρών, διότι η αιτία πολέμου με την εξουσία είναι διαρκής είτε με δεξιές είτε με αριστερές κυβερνήσεις.

Μπάτσοι της αριστεράς ήταν άλλωστε που το καλοκαίρι εισέβαλαν και εκκένωσαν τις καταλήψεις προσφύγων και μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, μπάτσος της αριστεράς ήταν αυτός που προκλητικά χθες στα Εξάρχεια φώναζε «πού είναι ο Αλέξης», μπάτσοι της αριστεράς ήταν αυτοί που επιτέθηκαν αναίτια και τραυμάτισαν σοβαρά σύντροφο Χ.Κ. από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας.

Μετά το τέλος της πορείας, στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως, οι γνωστοί βασανιστές της ομάδας Δίας κατεδίωξαν αναίτια το σύντροφό μας κι αφού τον ακινητοποίησαν ρίχνοντάς τον στο έδαφος, τον ξυλοκόπησαν άγρια τσακίζοντας το γόνατό του. Όντας με σπασμένο γόνατο κι ενώ διαμαρτυρόταν για τη βασανιστική μεταχείριση, οι μπάτσοι τον έσυραν στην Αλεξάνδρας μέχρι το αστυνομικό βανάκι όπου σε μια προσπάθεια εξευτελισμού του τον ανάγκασαν να ανεβεί χωρίς καμία βοήθεια, αν και φανερά δεν μπορούσε να περπατήσει. Στη συνέχεια, αντί να τον μεταφέρουν ως όφειλαν σε νοσοκομείο, τον περιέφεραν με σπασμένο γόνατο επί δύο ώρες στη ΓΑΔΑ, αδιαφορώντας για την κατάσταση της υγείας του, βασανίζοντάς τον. Εν τέλει, κι ενώ υπέφερε από αβάσταχτους πόνους, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου του διαγνώστηκε κάταγμα κνημιαίου πλατώ, με συνέπεια να οδηγηθεί στο χειρουργείο.

Από την πλευρά μας δεν τρέφουμε αυταπάτες. Η πολιτική μας παρουσία στο δρόμο και τα κοινωνικά κινήματα, στις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής μας έχει διδάξει ποιο είναι το κράτος και ποιοι οι μηχανισμοί επιβολής του. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το κράτος δεν καταλαμβάνεται, αλλά καταλαμβάνει, γι’ αυτό κι από το 2012 κιόλας καλωσορίζαμε το ΣΥΡΙΖΑ στην «κόλαση της εξουσίας». Γνωρίζουμε πως ούτε τρίχα δεν πείραξε η αριστερή κυβέρνηση από τους φασιστικούς θύλακες της αστυνομίας, όπως γνωρίζουμε πως όσο υπάρχουν κράτη και διαχωρισμένες εξουσίες, θα υπάρχουν και μπάτσοι να επιβάλλουν τη γυμνή τους βία.

Υ.Γ.1) Χαιρόμαστε που απέδωσε καρπούς το πρόσφατο ταξίδι του κυρίου Τσίπρα στην Κούβα, κι έμαθε από πρώτο χέρι τόσο ο ίδιος όσο και ο εντολοδόχος του Τόσκας τους παραδοσιακούς αριστερούς τρόπους καταστολής των αντιφρονούντων.

Υ.Γ.2) Ο σύντροφός μας Χ.Κ. θα ξαναπερπατήσει μετά από έξι μήνες, αλλά θα περπατήσει στα δυο του πόδια.

– Καμία δίωξη στο σύντροφο Χ.Κ. και όλους τους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη.

– Κατάργηση των ΜΑΤ και άμεσος αφοπλισμός της αστυνομίας

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ