μπογιόπουλου αγωγή ένωση αποστράτων βατικιώτης

Η αγωγή κατά Ν. Μπογιόπουλου – ρελάνς των δωσίλογων και του υπόκοσμου της Χρυσής Αυγής

του Λεωνίδα Βατικιώτη
Πηγή: δημοσιογραφία

Βαριά εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ή καλύτερα Εθνικιστικής Αντεπίθεσης) για την εκδικητική, εμφυλιοπολεμική και μισαλλόδοξη αγωγή εναντίον του κομμουνιστή δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου. Την αγωγή κατέθεσε η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού και θα εκδικαστεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 9.00. Η παρούσα αγωγή είναι επί της ουσίας αντιγραφή της πρώτης αγωγής που εκδικάστηκε το 2021 και απορρίφθηκε. Οι απόστρατοι ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω κι επανέρχονται ζητώντας την καταβολή 70.000 ευρώ για ηθική βλάβη και τη φυλάκιση του Ν. Μπογιόπουλου για 6 μήνες, ως «μέσο εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».

Η αγωγή ισοδυναμεί με προσπάθεια προσωπικής εξόντωσης, καταστρατηγεί την ελευθεροτυπία, βάζει φραγμό στη δημοσιογραφία, ισοδυναμεί με νεκρανάσταση της πιο βρόμικης ελληνικής Δεξιάς των μαυραγοριτών και των δωσίλογων συνεργατών των Ναζί και είναι απαράδεκτη πολιτικά και ηθικά!

Αφορμή για την εκδικητική αγωγή στάθηκε άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2020 με το οποίο επέκρινε τις γιορτές μίσους στον Γράμμο και το Βίτσι. Τα ίδια επανέλαβε ο Νίκος Μπογιόπουλος και σε ραδιοφωνική του εκπομπή. Οι γιορτές μίσους καταργήθηκαν επίσημα από το ελληνικό κράτος στις προσπάθειες εθνικής συμφιλίωσης. Με το νόμο δε 1863/1989 για την άρση των συνεπειών του εμφυλίου, καταργήθηκαν κι επίσημα οι όροι «συμμοριτοπόλεμος» και «συμμορίτες», που αντικαταστάθηκαν με τους όρους «εμφύλιος πόλεμος» και «Δημοκρατικός Στρατός».

Λογικά επομένως θα περιμέναμε όχι μόνο το ελληνικό κράτος αλλά και φορείς που εποπτεύονται και σιτίζονται από τα χρήματα των φορολογουμένων όπως η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού να έχουν προλάβει όλα αυτά τα 30 χρόνια να κάνουν τις σχετικές… ενημερώσεις στο λεξιλόγιό τους. Κι όχι να αναπαράγουν το περίφημο Διάταγμα του 1947 με το οποίο ο ΔΣΕ βαφτιζόταν «ληστοσυμμορία» κι οι μαχητές του επικηρύσσονταν σαν «ληστές». Έστω ως ένδειξη σεβασμού στην Ελληνική Δημοκρατία που τους πληρώνει για να υπάρχουν… Αντί ωστόσο η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού να δείξει ότι σέβεται στους ελληνικούς νόμους, εκεί που δίνει πιστοποιητικά συμμόρφωσης είναι στον εγκληματικό υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής μιας κι από κοινού πάνε και καταθέτουν στεφάνια στον Γράμμο, ξεσπαθώνοντας κατά των «κομμουνιστοσυμμοριτών».

Όποιος δε, διατηρούσε ακόμη αμφιβολίες ότι η ταύτιση των απόστρατων με την καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και τους μαυραγορίτες και δωσίλογους συνεργάτες των Ναζί βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία, ήρθε η αγωγή κατά του Νίκου Μπογιόπουλου. Υποθέτουμε μάλιστα ότι τα έξοδα της αγωγής, για την οποία θα ανοίγει σαμπάνιες η Χρυσή Αυγή που είναι δημόσιοι θιασώτες του Αδόλφου Χίτλερ και των Ναζί, βαραίνουν το ελληνικό δημόσιο, μιας και η Ένωση Απόστρατων είναι κρατικοδίαιτη. Για την ακρίβεια Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με τη διοίκησή της να ορίζεται από το υπουργείο. Έτσι όμως αποκαλύπτονται οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργού Εθνικιστικής Αντεπίθεσης Νίκου Παναγιωτόπουλου που επιτρέπουν στα υπολείμματα του φασισμού να διώκουν τον Ν. Μπογιόπουλο.

Η Ένωση Αποστράτων, βρίσκοντας φυσιολογικό να γιορτάζει με τους νοσταλγούς των Ναζί και τους υμνητές της γερμανικής κατοχής, έχει καταδικαστεί στη συνείδηση κάθε δημοκράτη ακόμη και κεντρώου πολίτη, μιας κι επέλεξε να ταυτιστεί με τον ρεβανσισμό που εκπροσωπεί η αναθεώρηση της ιστορίας και η αναγέννηση του φασισμού στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη. Με την αγωγή της επιχειρεί να τιμωρήσει όσους και όσες δημοσιογράφους και κριτικά σκεπτόμενους πολίτες επιμένουν να σκέφτονται δημοκρατικά.

Το ερώτημα είναι τι κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο; Θα συνεχίσουν με τη σιωπή και την ανοχή τους να στηρίζουν και να χρηματοδοτούν το αυγό του φιδιού που επαναφέρει τις δίκες φρονημάτων εναντίον ιδεολογικών αντιπάλων;

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ