Μητροπολίτης Κοσμάς ΜΕΘ διασωλήνωση λίστα αναμονής αρνητής νοσηλεία

Η Αγία triage

Άμεσα βρέθηκε κενή κλίνη ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά, ο οποίος νοσεί βαριά από κορονοϊό και αρνούνταν επί ημέρες να νοσηλευτεί, αλλά και να διασωληνωθεί.

Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, στο ίδιο νοσοκομείο από το οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον Ευαγγελισμό ο Μητροπολίτης, στο νοσοκομείο Αγρινίου, υπάρχει εδώ και πέντε ημέρες διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ 50χρονος πολίτης, ο οποίος ακόμα περιμένει να αδειάσει κλίνη.

Είναι να απορεί κανείς γιατί και πώς βρέθηκε αμέσως κενή κλίνη ΜΕΘ για τον Μητροπολίτη, αφού ο ίδιος δεν επιθυμούσε ούτε καν τη νοσηλεία του, και αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα των αρνητών της επιστήμης όπως ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και οι υπουργοί Εσωτερικών και Υγείας, «δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ διασωλήνωσης σε ΜΕΘ και εκτός ΜΕΘ».

Παραθέτουμε ολόκληρη την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ:

Πάνω από 120 διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊο βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σήμερα με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Υγείας. Δεν νοσηλεύονται σε ΜΑΦ όπως ισχυρίζονται. Οι περισσότεροι εξ αυτών βρίσκονται σε απλούς θαλάμους κλινικών κοροναϊού μαζί με άλλους ασθενείς.

Οι ηλικιωμένοι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν μεταφέρονται ποτέ.

Κοιτάξτε όμως τη συνέβη στο Αγρίνιο. Υπάρχει ένας 50χρονος ασθενής με κοροναϊο εμβολιασμένος που είναι επί πέντε ημέρες διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο του νοσοκομείου Αγρινίου και μάλιστα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Δεν βρίσκεται ΜΕΘ. Όχι μόνο για αυτόν τον ασθενή και για δεκάδες άλλους ειδικά ηλικιωμένους.

Έχουμε πει ότι μπορεί να υπάρχουν λίγα διαθέσιμα κρεβάτια, δεν διατίθενται όμως για όλους και με σειρά προτεραιότητας. Φυσικά γιατί δεν φθάνουν.

Ο Μητροπολίτης κοντά στα 80 του έτη, που του ευχόμαστε περαστικά ολόψυχα, ανεμβολιαστος και πολέμιος του εμβολίου και του κοροναϊου, μπήκε στο νοσοκομείο με εισαγωγή την Τετάρτη το μεσημέρι και το ίδιο βράδυ βρήκε ΜΕΘ και μάλιστα από τις πιο οργανωμένες. Που τέτοια τύχη οι άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Παράδειγμα στο ΑΧΕΠΑ, χθες Πέμπτη υπήρχαν 13 διασωληνωμένοι στις κλινικές και σήμερα 6. Κανείς δεν μπήκε σε ΜΕΘ και κανείς δεν έγινε καλά. Τι έγιναν; Αυτή είναι η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ