κουβανοί γιατροί Λομβαρδία

Η άφιξη των Κουβανών γιατρών στην Ιταλία (βίντεο)

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε στην Ιταλία η αποστολή Κουβανών γιατρών και νοσοκόμων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη γειτονική χώρα.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα εργαστεί στην περιοχή της Λομβαρδίας ύστερα από πρόσκληση των τοπικών αρχών.

Οι Κουβανοί γιατροί, που θεωρούνται από τους καλύτερους στον κόσμο, βρίσκονται εδώ και δεκαετίες στην πρώτη γραμμή διεθνών κρίσεων. Τα τελευταία χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για την αντιμετώπιση της επιδημίας χολέρας στην Αϊτή και του έμπολα στη Δυτική Αφρική.

«Είμαστε όλοι φοβισμένοι αλλά πρέπει να εκπληρώσουμε το επαναστατικό μας καθήκον, οπότε αφήνουμε τον φόβο στην άκρη» δήλωσε ένας από τους γιατρούς σε ανταποκριτή του Reuters λίγο πριν από την αναχώρηση από την Αβάνα.

Τα προηγούμενα απελπισμένα αιτήματα της Ιταλίας για βοήθεια προς γειτονικές χώρες και την ΕΕ δεν βρήκαν ανάλογη ανταπόκριση. Η Γερμανία μάλιστα απαγόρευσε τις εξαγωγές προϊόντων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και των θυμάτων της πανδημίας.

Πρόκειται για την έκτη ομάδα γιατρών που στέλνει τις τελευταίες ημέρες η Κούβα σε χώρες όπως η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα, η Τζαμάικα, το Σουρινάμ και η Γρενάδα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ