Τραμπ 10 λεπτά ομιλίες κορονοϊός

Οι 5 πιο άκομψες, σεξιστικές στιγμές του Ντόναλντ Τραμπ

Από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα, ζούμε στην ημέρα της μαρμότας όπου ο πρόεδρος επιτίθεται μέσω twitter σε οποιονδήποτε τον κριτικάρει, η κοινή γνώμη σοκάρεται και αντιδρά, κάποιος από τον Λευκό Οίκο απολογείται εκ μέρους του και πάλι από την αρχή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, βέβαια, έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στην κριτική που προέρχεται από γυναίκες.

Οι απαντήσεις του σε αυτές ποικίλουν ανάμεσα σε διάφορες προσωπικές επιθέσεις και σε σχόλια για την εξωτερική τους εμφάνιση.

Την περασμένη Τετάρτη σε μια από τις φαλλοκρατικές του εξάρσεις, όταν η δημοσιογράφος Μίκα Μπρεζίνσκι τόλμησε να κριτικάρει την πολιτική του στην εκπομπή της, ο Τραμπ της απάντησε όπως ένας… «πραγματικός» άντρας ξέρει να απαντά.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/880408582310776832

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/880410114456465411

«Άκουσα πως στην εκπομπή Morning Joe μιλάνε άσχημα για εμένα (δεν την παρακολουθώ πια). Πώς γίνεται, λοιπόν, η χαμηλού I.Q., τρελή Μίκα μαζί με τον ψυχάκια Τζο να ήρθαν στο Μαρ-Α-Λάγκο για 3 συνεχόμενες ημέρες την Πρωτοχρονιά και να επιμένουν να είναι μαζί μου. Το πρόσωπο της ήταν άσχημα ματωμένο από το λίφτινγκ. Τους είπα όχι!»

Δεν ξέρουμε σε τί είδους διαταραχές μπορεί να οφείλονται αυτές οι αντιδράσεις, όμως ξέρουμε πως σίγουρα δεν είναι αυτές ενός υγιούς μυαλού.

Αφήνουμε, όμως, τέτοιου είδους γνωματεύσεις στους ειδικούς που τις ερευνούν.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις 5 «αγαπημένες» μας σεξιστικές επιθέσεις του Τραμπ, που μας έκαναν περήφανους για τον Αμερικάνο πρόεδρο:

5. Όταν ο Τραμπ αποκάλεσε «αηδιαστική» μια γυναίκα που ήθελε να θηλάσει το μωρό της

Όταν η δικηγόρος Ελίζαμπεθ Μπεκ, στην εκδίκαση υπόθεσης για ένα αποτυχημένο μεσιτικό project, ζήτησε να κάνει ένα διάλειμμα για να θηλάσει την τριών μηνών κόρη της, ο Τραμπ και η ομάδα του έκαναν ένσταση.

Η δικηγόρος έβγαλε την αντλία μαστού της για να το αποδείξει. Τότε ο Τραμπ, έφυγε από την αίθουσα, λέγοντας πως η Μπεκ ήταν “αηδιαστική”.

4. Όταν είπε πως η σεξουαλική παρενόχληση οφείλεται στην συνύπαρξη των δύο φύλων

Χωρίς να αναρωτηθεί γιατί ο αριθμός των μη-καταγεγραμμένων παρενοχλήσεων στον στρατό είναι τόσο υψηλός ή γιατί οι καταδικασμένες υποθέσεις είναι τόσο λίγες, θεώρησε πως η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στην συμβίωση γυναικών και ανδρών.

Διότι είναι φυσικό να μην μπορούν οι άνδρες, ως έλλογα όντα, να συμβιώσουν με γυναίκες χωρίς να τις παρενοχλούν σεξουαλικά.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/331907383771148288

3. Όταν αναφέρθηκε στο πόσο επικίνδυνο είναι να δουλεύει μια γυναίκα

Σε συνέντευξη του στο ABC εξέφρασε την άποψη του για τις εργαζόμενες γυναίκες συγκρίνοντας τες με… κτίρια. Παντρεμένος τότε με την Μάρλα Μέηπλς, ανέφερε πόσο βαρετές του είναι οι επιτυχημένες γυναίκες.

«Νομίζω πως το να βάζεις την γυναίκα σου να δουλέψει είναι ένα πολύ επικίνδυνο πράγμα», δήλωσε. «Δυστυχώς, αφού γίνει «αστέρι», η διασκέδαση τελείωσε για μένα. Είναι σαν μια διαδικασία δημιουργίας. Είναι σχεδόν σαν να δημιουργείς ένα κτίριο. Είναι πολύ λυπηρό».

2. Όταν σχολίασε πόσο όμορφη εικόνα είναι μια γυναίκα στα γόνατα

Κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης συζήτησης στο «διοικητικό συμβούλιο» του ριάλιτι σόου “The Apprentice” ένας από τους διαγωνιζόμενους ανέφερε πως η playmate Μπράντι Μπρόντερικ γονάτισε μπροστά του για να τον ρωτήσει αν θα μπορούσε να είναι η επόμενη υπεύθυνη του έργου.

Ο Τραμπ ρωτά έκπληκτος «Έπεσες στα γόνατα;» και μετά από μια τηλεοπτική σιωπή έξι δευτερολέπτων (κατά τη διάρκεια των οποίων μάλλον περίμενε το αίμα να επιστρέψει στο κεφάλι του) είπε: «Πρέπει να είναι όμορφη εικόνα να πέφτεις στα γόνατα».

1. Όταν είπε πως η έκτρωση θα έπρεπε να είναι παράνομη και οι γυναίκες να τιμωρούνται για αυτό

Ο πρόεδρος ανέφερε πως η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που νομιμοποιεί την έκτρωση θα πρέπει να ανατραπεί και ότι θα πρέπει να επιτραπεί σε μεμονωμένες πολιτείες να την απαγορεύσουν. Δήλωσε, επίσης, ότι πιστεύει πως η έκτρωση πρέπει να είναι νόμιμη μόνο σε περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή όταν διακυβεύεται η ζωή της μητέρας.

“Πρέπει να υπάρξει κάποια μορφή τιμωρίας”, είπε στο MSNBC, αναφερόμενος στις γυναίκες που θα προσπαθούσαν να αψηφήσουν την απαγόρευση.

Ο Τραμπ άλλαξε γνώμη δύο ώρες αργότερα, με μια καλύτερη εναλλακτική ιδέα, λέγοντας ότι θα τιμωρούσε τους γιατρούς που έκαναν εκτρώσεις, αλλά όχι τις ίδιες τις γυναίκες.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ