Με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τον θάνατο του γερμανού δραματουργού, ποιητή και διανοητή Bertolt Brecht, διοργανώνεται Ημέρα Ανοιχτής Συζήτησης με τίτλο «Όταν θα παρουσιαστώ στου φωτεινού σας μέλλοντος την κεντρική επιτροπή…», στις 30 Ιανουαρίου στις 8:00μ.μ. στο «Ρομάντσο» (Αναξαγόρα 3, Αθήνα).

Στην Ανοιχτή Συζήτηση θα παραστούν άνθρωποι των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών ώστε να συζητήσουν με το κοινό τις ιδέες, τις απόψεις και την προσωπική δημιουργική τους διαδρομή με αφετηρία το πολυσχιδές έργο του Μπρεχτ.

Η Ανοιχτή Συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα», που διοργανώνει η Robin4Arts με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμα Ημέρες Μουσικής, Θεάτρου και Workshops.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:
Ημέρα Μουσικής, Ute Lemper sings Brecht and Weil, στις 4 Φεβρουαρίου στις 21.00, στο θέατρο Παλλάς.

Workshop με το σκηνοθέτη Andreas R.Bartsch, στο θέατρο Μορφές Έκφρασης, στις 11 Φεβρουαρίου στις 11.00.

Ημέρα Θεάτρου με μότο «των λαών η ανεξήγητη υπομονή»: Από το Βερολίνο έρχεται η πρωτότυπη μουσικό-θεατρική παράσταση που συνενώνει τις «Συνομιλίες Φυγάδων» και «Αλφαβητάρι Πολέμου» σε κείμενο-ποίηση Brecht, μελοποίηση Hanns Eisler με ζωντανή μουσική, σε σκηνοθεσία Andreas R. Bartsch στο Gazarte, στις 12 Φεβρουαρίου στις 20.00.

CLOSE
CLOSE