«Ο Χίτλερ στην Εξουσία» – Διδάγματα από τα πέντε χρόνια φασισμού στη Γερμανία, του Γάλλου θεωρητικού Henri Lefebvre, αποτελεί το πρώτο βιβλίο των εκδόσεων Αφήγηση.

Το βιβλίο θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 23 Δεκέμβρη στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων. Όποιος επιθυμεί να το παραλάβει μπορεί να στείλει και στο [email protected]

H πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 21 Δεκέμβρη. Εκεί θα μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο, ενώ παρουσιάσεις ετοιμάζονται στην υπόλοιπη Ελλάδα για μετά τις γιορτές.

Το βιβλίο

Όπως περιγράφεται από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Το «Ο Χίτλερ στην εξουσία» είναι ένα από τα πρώτα βιβλία του σημαντικού Γάλλου διανοητή Henri Lefebvre (Δικαίωμα στην Πόλη κ.α.). Γράφτηκε και εκδόθηκε το 1938, ενώ ο Χίτλερ βρισκόταν πέντε χρόνια στην εξουσία, και παρουσίαζε συνοπτικά τα βασικά χαρακτηριστικά του χιτλερικού καθεστώτος, όπως τα κατέγραψε ο συγγραφέας μέσα από τις συχνές επισκέψεις του. Πρόκειται για ένα σύντομο και εύκολα κατανοητό βιβλίο, προορισμένο για μαζική απεύθυνση στο γαλλικό λαό, που εκδόθηκε σε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα από το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής της Γαλλίας, το μεγαλύτερο μέρος των αντιτύπων καταστράφηκε και έτσι σώζονται μέχρι σήμερα λίγα αντίτυπα. Η ελληνική μετάφρασή του έχει μια ιστορική αλλά και μια επείγουσα πολιτική σημασία, καθώς η κατανόηση των χαρακτηριστικών του φασισμού είναι αναγκαία για τη συντριβή του σήμερα.

Ο ίδιος ο συγγραφέας παραδέχεται για το βιβλίο ότι:

«Για το μικρό βιβλίο “Πέντε χρόνια φασισμός στην Γερμανία” θα πω λίγα. Προξένησε στον συγγραφέα του πολλούς μπελάδες και την τιμή να βρίσκεται στην πρώτη θέση της “λίστας Otto” η οποία είχε συνταχθεί από τους κατακτητές».

Το βιβλίο μετέφρασε από τα γαλλικά ο Φοίβος Μαριάς που υπογράφει και το σημείωμα του μεταφραστή και ο ιστορικός Σπύρος Μαρκέτος υπογράφει τον πρόλογο.