Η παράσταση “Το όνομά μου είναι Rachel Corrie” σε σκηνοθεσία της Μάνιας Παπαδημητρίου που είχε παιχτεί στο θέατρο του Νέου Κόσμου με μεγάλη επιτυχία (στον ομώνυμο ρόλο τότε η Δήμητρα Σύρου) ανεβαίνει και πάλι, αυτή τη φορά στο θέατρο Παραμυθίας, σε καινούρια εκδοχή με ερμηνεύτρια την Ιουλία Γεωργίου και συμμετέχοντες τους Καίτη Ιωαννίδου και Θεοφάνη Μιλλεούνη.

Το έργο είναι μια σύνθεση των Alan Rickman και της δημοσιογράφου Katharine Viner από τα email της Rachel Corrie από τη Γάζα προς τους δικούς της αλλά και από το ημερολόγιο που κρατούσε απ΄όταν ήταν παιδί.

Η ιστορία της νεαρής Αμερικανο-εβραίας ακτιβίστριας παραμένει ζωντανή και μας διδάσκει ήθος και διάθεση για έρευνα σε σχέση με την αλήθεια και το δικαίωμα των λαών στην αξιοπρέπεια.

Ένα μικρό κορίτσι, μια Αμερικανο-εβραία ακτιβίστρια δολοφονείται στα 23 της χρόνια στις 16 Μαρτίου του 2003, απο μιά ισραηλινή μπουλντόζα που κατεδάφιζε σπίτια παλαιστινίων στη Γάζα και γίνεται ηρωίδα του παλαιστινιακού αγώνα. Η νεαρή “Αντιγόνη” κατεβαίνει στον τάφο, μόνο που μέσα εκεί βρίσκεται ένας ολόκληρος λαός. Ένας λαός που μας διδάσκει το ένστικτο της επιβίωσης.

Θέατρο Παραμυθίας – Παραμυθίας 27, Κεραμεικός
Απο 16 Μαρτίου και για 10 παραστάσεις, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00

Συντελεστές:

Μετάφραση Νάνσυ Τρικαλίτη
Σκηνοθεσία Μάνια Παπαδημητρίου
Σκηνικά – Κοστούμια Άρτεμις Θεοδωρίδη
Επεξεργασία video Μαργαρίτα Μαντά, Αγγέλα Δεσποτίδου, Μάτα Καστρισίου
Ειδική σύμβουλος Ναταλί Γλέζου
Φωτογραφίες Θωμάς Αρσένης
Rachel Corrie Ιουλία Γεωργίου
συμμετέχουν Καίτη Ιωαννίδου, Θεοφάνης Μιλλεούνης

CLOSE
CLOSE