ΕΚΤ

H Κούνεβα για τις σχέσεις της ΕΚΤ με τα τραπεζικά λόμπι

Ερώτησή προς την Κομισιόν και την ΕΚΤ, κατέθεσε η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα ύστερα από την απόφαση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια, που τον καλούσε να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο του πανίσχυρου λόμπι των G30.

Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από εκπροσώπους κεντρικών αλλά και ιδιωτικών τραπεζών, όπως JP Morgan, η UBS και η πρώην εργοδότρια του Ντράγκι (όπως και νυν του Μπαρόζο) Goldman Sachs.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν «η O’Reilly αποφάνθηκε ότι η συμμετοχή του Ντράγκι παραβιάζει τους υπάρχοντες κανόνες της ΕΚΤ και ως εκ τούτου πρέπει να παραιτηθεί και να μείνει εκτός της Ομάδας για όσο διαρκεί η θητεία του. Είπε επίσης ότι συμμετοχή του υποσκάπτει αναίτια τη δημόσια εμπιστοσύνη στην ανεξαρτησία της ΕΚΤ».

Η ΕΚΤ όμως αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την απόφαση της O’Reilly

Όπως αναφέρει η Κωνσταντίνα Κούνεβα η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια με την τελική απόφασή της καταλογίζει κακοδιοίκηση στην ΕΚΤ και επιδιώκει τη θέσπιση κανόνων διαφάνειας στις σχέσεις μεταξύ ΕΚΤ και G-30, καθώς και δημοσιοποίηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της G-30 και των πρακτικών των συναντήσεων στις οποίες συμμετέχει.

Η Κούνεβα ρωτά την ΕΚΤ «πώς αντιμετωπίζει την απόφαση της Διαμεσολαβήτριας που της καταλογίζει κακοδιοίκηση και αν θα συμμορφωθεί στις συστάσεις της για διαφάνεια». Η ίδια ρωτά την Κομισιόν «πώς σχολιάζει την απόφαση της Διαμεσολαβήτριας να καταλογίσει κακοδιοίκηση στην ΕΚΤ και πώς θα συμβάλει ώστε να συμμορφωθεί η ΕΚΤ στις συστάσεις της Διαμεσολαβήτριας»;

 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ