«Να δούμε την πραγματικότητα όπως είναι χωρίς φκιασίδια ή προβολές των φαντασιώσεων μας», είπε στον 98.4 του Ηρακλείου και τον Γιώργο Σαχίνη, ο καθηγητής αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεροτζιάφα, το παιχνίδι για τον έλεγχο της επιδημίας χάθηκε στην Ευρώπη (της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης), όπως υποστήριξε εκτενώς και με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

O καθηγητής ανέλυσε τα συμπεράσματά του για την πορεία του ιού SARS-CoV-2 στην Ευρώπη και την Ελλάδα και τα προβλήματα της αντιμετώπισής του, όπως οι διαδικασίες εργαστηριακού ελέγχου και ιχνηλάτησής του, η ελάττωση της ενεργού συμφωνίας του πληθυσμού στα βασικά μέτρα προστασίας, η επιδείνωση της προϋπάρχουσας οικονομικής κρίσης και η καλλιέργεια ψευδών προσδοκιών για εμβόλιο «προ των πυλών».

Να δούμε την πραγματικότητα όπως είναι χωρις φτιασίδια ή προβολές των φαντασιώσεων μας.Α. Το παιχνίδι για τον έλεγχο…

Posted by Grigoris Gerotziafas on Saturday, September 19, 2020

Μίλησε επίσης για την ανάγκη η επιστημονική κοινότητα να είναι ειλικρινής με τον λαό, την επικίνδυνη πειστικότητα του «φασιστικού επιστημονικού λόγου», αλλά και την «κρίσιμη μάχη» της αντιμετώπισης του κορονοϊού, που είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Πηγή: NeaKriti.gr