F-35

Γιατί τα ΜΜΕ μας “βομβαρδίζουν” για την “ανάγκη” να αγοράσουμε F-35 από τις ΗΠΑ

Πηγή: Δίκτυο Σπάρτακος
Αλήθεια, πόσο κοστίζει ο ρόλος χωροφύλακα σε Βαλκάνια και Μεσόγειο; Πόσο κοστίζει η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός;

Και ξαφνικά βομβαρδισμός προπαγάνδας για την ανάγκη, αλλά κυρίως για τη βεβαιότητα αγοράς αμερικανικών μαχητικών F-35 από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Φυσικά, αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του μαχητικού F16 επίσης από την αμερικανική Πολεμική Βιομηχανία Lockheed Martin.

Προσέξτε, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια στόματος του τότε Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου έκανε λόγο για αναβάθμιση των 85 μαχητικών τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας με κόστος 1,25 δισ. ευρώ…

Σήμερα καταγράφεται φοβερή καθυστέρηση και το κόστος έχει εκτιναχθεί στα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ!

Στην τελική φάση της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στην Ανδραβίδα όπου βρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας Ε.Αποστολάκης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τ.Πάιατ, η πρέσβης του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν Άμπα, καθώς και εκπρόσωποι της Ιταλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εστάλησαν μηνύματα και για τα σενάρια σχετικά με το F-35.

Σχολιάζοντας την είδηση πως οι ΗΠΑ εξετάσουν το ενδεχόμενο να πουλήσουν τα αεροσκάφη F-35 σε νέες πέντε χώρες, μεταξύ αυτών, και στην Ελλάδα, ο κ. Αποστολάκης είπε: «Εμείς πέρα από την αναβάθμιση των F-16 είμαστε και στη διαδικασία να επιλέξουμε το καινούργιο αεροπλάνο που θα έχει η Ελλάδα ώστε να μπούμε σιγά σιγά στη νέα γενιά αεροσκαφών. Η δήλωση που έγινε στο αμερικάνικο κογκρέσο βοηθάει σε αυτή την προοπτική. Θα εξετάσουμε, όλες τις συνιστώσες και θα δούμε τι θα γίνει».

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφερόμενος στην προοπτική να αγοράσει η Ελλάδα τα F-35 σημείωσε αρχικά πως η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θεωρεί την Ελλάδα έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο, προσθέτοντας πως η αναβάθμιση των F-16, που έχει ξεκινήσει, βοηθάει την Ελλάδα να περάσει από ένα αεροσκάφος τέταρτης γενιάς σε ένα αεροσκάφος πέμπτης γενιάς και αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να αποκτήσει μελλοντικά η Ελλάδα τα F-35.

Πόσο κοστίζει όμως η προμήθεια των αμερικανικών F-35;

Στο Βέλγιο, που ήταν η τελευταία χώρα που τα προμηθεύτηκε κόστισαν 70 εκτατομμύρια δολάρια το καθένα. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πρέπει να προμηθευτεί τουλάχιστον μια μοίρα αεροσκαφών, δηλαδή 12 μαχητικά. Δηλαδή ο λαός πρέπει να πληρώσει 840.000.000 εκταμμύρια δολάρια. Ο τότε Υπουργός Άμυνας Π.Καμμένος τόνιζε την αναγκαιότητα 30 αεροσκαφών. Δηλαδή για ένα κόστος της τάξεως των 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια (2.100.000.000).

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό κόστος καθώς χρειάζονται επιπλέον δισεκατομμύρια ευρώ σε αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των πολεμικών βάσεων. Εν προκειμένω απαιτούνται νέα υπόστεγα για τα F-35. Tεράστιο είναι το κόστος των Όπλων που θα φέρει το νέο μαχητικό που θα καθοριστεί από το είδος των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχει. Σημαντική παράμετρος είναι και η εκπαίδευση των πιλότων στο αεροσκάφος νέας γενιάς.

Το κόστος δεν σταματά εδώ. Η καθεστωτική προπαγάνδα τονίζει ότι η προμήθεια των νέων πολεμικών αεροσκαφών απαιτούνται για να εξασφαλιστεί ισορροπία στο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα να απαντηθεί η προμήθεια των αντίστοιχων πολεμικών αεροσκαφών από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Όλα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα F-35 δεν είναι ανιχνεύσιμα. Όμως ούτε τα F-35 έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν και εντοπίζουν τα άλλα F-35.

Επίσης, δεν είναι τυχαίες οι αναφορές τους στις επιτυχίες της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας που εφοδιασμένη με τα εξελιγμένα πολεμικά αεροσκάφη F-35 δεν είχε κανένα πρόβλημα με την αεράμυνα του Ιράν και της Συρίας. Και οι δύο χώρες είναι εφοδιασμένες με τα Ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S300!

Παρόμοια συστήματα έχει και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία στην Κρήτη. Το συμπέρασμα είναι ότι παρά την προμήθεια των F-35 θα απαιτηθούν επιπλέον δισεκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια ακόμη πιο εξελιγμένων αντιαεροπορικών συστημάτων…

Ποιος κερδίζει από αυτόν το φαύλο κύκλο του πολέμου και του επικίνδυνου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού;

Οι πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και των Ευρωπαϊκών χωρών.

Ποιο είναι το συμπέρασμα για τους λαούς του Αιγαίου;

Ούτε οι προνομιακή συμμαχία με την Αμερική του Τραμπ, ούτε η αντίστοιχη στρατηγική συμμαχία με την Ρωσία του Πούτιν είναι η λύση… Ούτε το ΝΑΤΟ εξασφάλισε την ειρήνη ανάμεσα στα δύο σημαντικά κράτη για την Νοτιοανατολική πτέρυγα του…, που μπορεί να συνεργάζονται στο Πόλεμο εναντίον των Προσφύγων, στον πόλεμο τρομοκράτησης των λαών και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αλλά συγκρούονται για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Κύπρου, της ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα!

Ούτε ευρώ για εξοπλισμούς – την ειρήνη εξασφαλίζει μόνο η κοινή πάλη των λαών.

Κυβερνήσεις, Αμερικανός πρέσβης, καθεστωτικά ΜΜΕ και στρατιωτικό κατεστημένο αγχώνονται να μας πείσουν ότι τους έχουμε ανάγκη. Ότι μόνο αυτοί -εξασφαλίζοντας βεβαίως τεράστια κέρδη και προνόμια- μπορούν να μας εξασφαλίσουν την ευημερία και την ειρήνη. Αποδεικνύεται όμως ότι όλοι αυτοί μας χειραγωγούν και μας παραπλανούν, ότι πίσω από τα καλέσματα “εθνικής ενότητας” κρύβουν τα σχέδια πλουτισμού και κερδοφορίας τους.

Αυτά τα επιχειρηματικά κέρδη, αυτά τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα απαιτούν αγορές όπλων και Προσλήψεις Μισθοφόρων, μας επιβάλλουν τις τρομοκρατικές τους Συμμαχίες και τους άξονες του πολέμου. Συνδέοντας τον κοινωνικό πόλεμο με τη βαρβαρότητα του Ιμπεριαλιστικού ολέθρου και τις επεμβάσεις.

Να μπλοκάρουμε τις πολεμικές προετοιμασίες: Η καλύτερη αλληλεγγύη και η μεγαλύτερη συμβολή στο αντιπολεμικό κίνημα.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει την πρωτοβουλία να απευθύνει μήνυμα αγώνα για την συγκρότηση ενός Μαζικού και Μαχητικού κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ελληνικού κράτους, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Να απαντήσουμε με τους αγώνες μας μέσα και έξω από τον στρατό

Τον πόλεμο δεν το καταγγέλουμε απλώς – τον μπλοκάρουμε

Κανένας νέος μισθοφόρος σε στρατό και αστυνομία. Να οδηγηθεί σε νέα αποτυχία η στρατολόγηση μισθοφόρων στρατιωτών ΟΒΑ του Υπουργείου Άμυνας

Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν τη πλάτη στους βρώμικους πολέμους τους και στα συμφέροντα τους

Αρνούμαστε τη παροχή κάθε υπηρεσίας σε ΝΑΤΟ – Ευρωστρατό, στην συνδρομή-συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις Ασκήσεις (Ηνίοχος).

Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στους βρώμικους πολέμους και τις επεμβάσεις τους.

Αρνούμαστε την υποχρεωτική στράτευση ως μηχανισμό μετατροπής μας σε δούλους τους και συνηπεύθυνους των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων.

Δεν θα φυλάξουμε εμείς τη βάση στην Αλεξανδρούπολη και τα ελικόπτερα των Αμερικανών μισθοφόρων φονιάδων των λαών.

Τους καλούμε να αρνηθούν:

Τη μετάθεση στην Κύπρο-ΕΛΔΥΚ
Τους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου
Τα ενιαία επιθετικά-επετακτικά δόγματα Ελλάδας-Κύπρου

Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-Ευρωστρατός

Δεν συμμετέχουμε στον απάνθρωπο πόλεμο ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Προσφύγων. Δεν Υπηρετούμε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών.

Δεν εφαρμόζουμε εμείς τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Δε θα υπακούσουμε σε καμιά για να σπάσουμε Απεργία. Δε θα εφαρμόσουμε καμιά διαταγή καταστολής πλήθους!

Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και μισθοφόρους στρατιώτες. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό. Απαιτούμε καμία εμπλοκή των στρατιωτών και συνολικά του ελληνικού στρατού για τη φύλαξη της βάσης.

Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η βάση πολεμικό ορμητήριο της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.

Δεν πολεμάμε – δεν καταστέλλουμε για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ