σαμαράς μουρούτης

Γιατί οι συνεργάτες του Σαμαρά επανέφεραν στον προσκήνιο την υπόθεση του γιου του;

Με εξώδικα και αγωγές απειλεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΟΙΕΛΕ), Μ.Κουρουτού, αλλά και δημοσιογράφους και πολιτικούς, για την υπόθεση της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα, που απολύθηκε από το Κολέγιο Αθηνών όταν, σύμφωνα με καταγγελίες, έπιασε τον γιο του να αντιγράφει σε εξετάσεις.

Σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για προσπάθεια ηθικής εξόντωσης ενός νέου παιδιού, αναφερόμενος σε σχετική επιστολή του Μ.Κουρουτού (παρεμπιπτόντως, όπως σημειώνει και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΟΙΕΛΕ, κανείς δεν στράφηκε εναντίον του παιδιού, αλλά μόνο εναντίον του πρωθυπουργού και του Κολεγίου που κατηγορούνται ότι αντέδρασαν εκδικητικά εναντίον της καθηγήτριας, η οποία δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή).

Αυτό που δεν αναφέρει ο Σαμαράς είναι ότι την υπόθεση δεν επανέφερε στην επικαιρότητα ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, αλλά ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά και πρώην επικεφαλής επικοινωνίας του Μαξίμου, Γιώργος Μουρούτης, με κείμενό του στο site Thepresident, του οποίου είναι Γενικός Διευθυντής.

Συγκεκριμένα ο Μουρούτης δημοσίευσε αρχικά μια φωτογραφία του γιου του Σαμαρά από τον προσωπικό (και κλειστό όπως λέει) λογαριασμό του στο Instagram και αφού περίμενε τις πρώτες απαντήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε ένα κείμενο με το οποίο υπενθύμιζε την υπόθεση της αντιγραφής.

Γιατί αποφασίζει όμως το περιβάλλον Σαμαρά να επαναφέρει τώρα στην επικαιρότητα μια υπόθεση η οποία ήταν αναμενόμενο ότι θα έξυνε παλιές πληγές; Μπορεί ο Σαμαράς να μην ήταν ενήμερος για την κίνηση του Μουρούτη, ο οποίος αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους στενότερους συνεργάτες του;

Αναμένοντας απαντήσεις, δημοσιεύουμε νέο κείμενο του προέδρου του ΟΙΕΛΕ:

«Με κατάπληξη διάβασα σήμερα στα ΜΜΕ την πρόθεση του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά να αποστείλει προς εμένα εξώδικο με το οποίο θα ζητά να «ανασκευάσω τα ψεύδη μου» στην ανοιχτή μου επιστολή.

Καταρχήν οφείλω για μια ακόμη φορά να ξεκαθαρίσω κάτι. Η συγγραφή της επιστολής έγινε με αφορμή το προκλητικό κείμενο του κ. Μουρούτη στο The President.gr με το οποίο διασυρόταν άδικα και μετά θάνατον η Φώφη Μπουλούτα. Μπορεί για τον πρώην Πρωθυπουργό οι μνήμες νεκρών να μην έχουν ιδιαίτερη σημασία, όμως εγώ όφειλα να βάλω τέλος σε μια άνευ προηγουμένου σπίλωση που έγινε για μικροπολιτικούς λόγους.

Δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο να έρθω σε αντιπαράθεση με τον κ. Σαμαρά για μια υπόθεση που συνέβη 6 χρόνια πριν και, αν πράγματι είχα διάθεση πολιτικής εκμετάλλευσης, θα την είχα χρησιμοποιήσει τότε, όταν η πολιτική πόλωση ήταν στο ζενίθ της. Επαναλαμβάνω ότι οι κομματικές κόντρες δεν με αφορούν και θεωρώ ότι θολώνουν την ουσία της υπόθεσης.

Η κατάπληξή μου οφείλεται σε δύο γεγονότα. Πρώτον, την εκ μέρους του ευθυγράμμισή μου με το κυβερνών κόμμα. Πιθανότατα ο κ. Σαμαράς να ερμηνεύει την οποιαδήποτε κριτική του ασκείται με όρους μικροπολιτικής, δεν είναι όμως έτσι. Η πολιτική μου διαδρομή είναι γνωστή.

Ως συνδικαλιστής (ιδιότητα που ο κ. Σαμαράς, χωρίς να εκπλήσσει κανέναν, την αναφέρει με προφανή υποτιμητικό τρόπο) έχω συνεργαστεί συχνά και εποικοδομητικά με εκπροσώπους του πολιτικού του χώρου. Έχω, επίσης, ασκήσει δριμεία κριτική στο κόμμα του, όπως και σε όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως (φυσικά και στη σημερινή κυβέρνηση).

Δεύτερον, μιλά για ψεύδη. Εγώ ανέφερα επακριβώς τα γεγονότα, όπως συνέβησαν και προσκόμισα έγγραφα με σφραγίδες και υπογραφές. Για όλα αυτά ο κ. Σαμαράς δεν είπε λέξη, όπως επίσης δεν αποσαφήνισε τι θεωρεί ψεύδος από αυτά που συνέγραψα. Απλώς απείλησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Καλοδεχούμενη, κι εκεί θα αποκαλυφθούν κι άλλα…

Έντεχνα ο κ. Σαμαράς αποκρύπτει ότι η διαρροή των στοιχείων της υπόθεσης Μπουλούτα με εμπλοκή του γιού του έγινε με ευθύνη των δικών του νομικών, καθώς και του Κολλεγίου. Όπως ανέφερα στην επιστολή μου, με απόφαση της εκπαιδευτικού, δική μου και του νομικού μας συμβούλου, ζητήσαμε από το δικαστήριο να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών, ώστε το παιδί να προστατευθεί.

Το αίτημά μας αυτό δυστυχώς δεν ικανοποιήθηκε από την άλλη πλευρά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαρροή στοιχείων για την υπόθεση. Αν κάποιος, επομένως, διασύρει το όνομα του γιου του, είναι η διοίκηση του Κολλεγίου τότε και ο ίδιος – ή οι άμεσοι συνεργάτες του – τώρα, που προσβάλλουν τη μνήμη μιας νεκρής, απλώς για να παίξουν προεκλογικά παιχνίδια.

Αναφέρθηκα στην ιστορικότητα του Κολλεγίου και στην αμαύρωσή της από τα πεπραγμένα κάποιων. Αυτά δεν τα λέει ένας «κακός συνδικαλιστής». Τον ενδοκολλεγιακό πόλεμο, τον αυταρχισμό εναντίον των εκπαιδευτικών, την αμφιλεγόμενη διαχείριση και την υποβάθμιση της ποιότητας του σχολείου τα διαπιστώνει δικαστική απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου.

Επειδή όμως η πρόκληση και η αλαζονεία του «ισχυρού» δεν έχει όριο κάποιες φορές και επειδή το ύφος και οι εκφράσεις του είναι τουλάχιστον απαράδεκτα, ανακοινώνω στον κ. Σαμαρά ότι η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει αύριο να ανοίξει ο φάκελος Μπουλούτα. Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά από όλες τις συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα.
Αν θέλει, ας τα ζητήσει και ο ίδιος. Άλλωστε, επί των ημερών του και επί των ημερών του από εκείνον διορισμένου Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου έλαβε χώρα το όνειδος της απόλυσης Μπουλούτα.

Τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη….

Μιχάλης Κουρουτός

Μαθηματικός στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και (υπερήφανος) Συνδικαλιστής

Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ