Γερμανία: Πληροφοριοδότης της αστυνομίας υποκινούσε τζιχαντιστές για επιθέσεις

Ένας πληροφοριοδότης της γερμανικής αστυνομίας κατηγορείται ότι υποκίνησε τρομοκρατικές δράσεις και μάλιστα, ότι συνδέεται με το δράστη της επίθεσης με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Ο ύποπτος κατηγορείται ότι ενθάρρυνε τζιχαντιστές που ήθελαν να επιστρέψουν στη Συρία να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εντός Γερμανίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού ARD.

Φαίνεται ότι η σχέση του με τον Ανίς Αμρί, το δράστη της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 12 ανθρώπων, ήταν ιδιαίτερα στενή, καθώς τον είχε φιλοξενήσει επανειλημμένα.

Μάλιστα, πολλοί δικηγόροι τζιχαντιστών δήλωσαν στο ARD ότι ο συγκεκριμένος πληροφοριοδότης επιχειρούσε να ωθήσει τους πελάτες τους να διαπράξουν επιθέσεις.

Αν επιβεβαιωθούν οι υποψίες, θα είναι ένα νέο πλήγμα για τις δυνάμεις ασφαλείας της Γερμανίας, που ήδη έχουν κατηγορηθεί για σοβαρά λάθη στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων.

Η αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, όπου εργαζόταν ο εν λόγω πληροφοριοδότης, δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στα τοπικά και διεθνή ΜΜΕ.

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ