Γιάννης Αγγελάκας

Γ.Αγγελάκας για efood: «Νομιμοποιούν τη σκλαβιά… Χρειάζεται και ο δρόμος»

Με δήλωσή του newscenter.gr και την Χρυσούλα Παπαϊωάννου ο Γιάννης Αγγελάκας σχολιάζει τις εξελίξεις σχετικά με το e-food αλλά και τις γενικότερες συνθήκες που δημιουργεί το νεοφιλελευθερο μοντέλο της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Ολόκληρη η δήλωσή του

«Δεν ξαφνιάστηκα. Αυτό δεν κάνουν σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις; Νομιμοποιούν τη σκλαβιά. Αυτό είναι ο νεοφιλελευθερισμός.

Συζητούσα σήμερα με τις ανιψιές μου που είναι νέα κορίτσια, 20 χρονών αυτή την ιστορία με το efood. Πραγματικά ανησυχώ για το μέλλον των παιδιών αυτών, για τη νέα γενιά. Με πιάνει τρόμος. Έχουν βάλει στόχο να ξεφτιλίσουν τα εργασιακά. Έτσι όπως πάει το πράγμα δεν πρέπει να θεωρούμε σίγουρο κανένα εργασιακό δικαίωμα. Θα ξεχάσουμε ό,τι θεωρούσαμε «φυσιολογικό» έως τώρα.

Δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα αυτά. Να βλέπουμε και την παγκόσμια κλίμακα. Είδα πριν από ένα χρόνο την ταινία του Κεν Λόουτς, «Sorry we missed you» για τα αδιέξοδα της εργατικής τάξης, και ενώ ήμουν σε κλίμα χαλαρό, σε διακοπές, έπαθα ασφυξία. Τα διαβάζαμε να συμβαίνουν στην Αγγλία από την εποχή της Θάτσερ και μετά, και έφτασαν στην πόρτα μας.

Ευτυχώς υπάρχουν και τα social media και ξεσπάει η οργή του κόσμου. Είναι μια σημαντική δύναμη, που τελικά αναγκάζει την κυβέρνηση να παίρνει πίσω νομοσχέδια, την efood να προσπαθεί να τα μαζέψει, κτλ. Την ψηφιακή δράση την έχουμε. Καλό θα είναι να συνεχίσει και σε σωματική αντίδραση. Χρειάζεται και ο δρόμος. Να μαζευτούμε. Είμαστε πολλοί όσοι αντιδρούμε».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ