«Φοβάμαι για τη ζωή μου»: Η Ολλανδή δημοσιογράφος αποχωρεί από την Ελλάδα

Την αποχώρηση της Ολλανδής δημοσιογράφου Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ από την Ελλάδα, λόγω φόβων για την ασφάλεια και τη σωματική της ακεραιότητα, μεταδίδουν ολλανδικά μέσα.

Συγκεκριμένα η διαδικτυακή εφημερίδα NU.nl, στο πλαίσιο εκτενούς αφιερώματος στη Μπέουχελ και στο «επεισόδιο» έπειτα από την ερώτησή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη περί επαναπροωθήσεων, αναφέρει πως η Ολλανδή δημοσιογράφος πρόκειται να αποχωρήσει προσωρινά από την Ελλάδα, στην οποία ζει εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με τα λόγια της ίδιας όπως μεταδίδονται από τη NU.nl, η Μπέουχελ δέχτηκε επίθεση με ύβρεις και πέτρες από έναν άγνωστο άνδρα ενώ, όπως λέει, στο διαδίκτυο διεξάγεται ένα «ψηφιακό κυνήγι μαγισσών» εναντίον της. Η Μπέουχελ λέει ότι οι ελληνικές αρχές δεν την προστατεύουν, κι έτσι έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει από τη χώρα, έπειτα από συμβουλές της Ολλανδικής Ένωσης Δημοσιογράφων και επικοινωνία με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας και την πρεσβεία της στην Ελλάδα.

Η Μπέουχελ δηλώνει στη NU.nl πως παρά τον φόβο, επιθυμεί να επιστρέψει στην χώρα που αγάπησε και έκανε σπίτι της. «Μάλλον θα μου κάνουν τη ζωή αδύνατη. Όμως η ζωή μου είναι εδώ και έχω σημαντική δουλειά να κάνω εδώ».

Πρόκειται για ακόμη ένα χτύπημα στη διεθνή εικόνα της χώρας, έπειτα από τις πολυάριθμες συλλήψεις δημοσιογράφων που καλύπτουν το προσφυγικό και τις διώξεις ακτιβιστών και διασωστών. Γίνεται σαφές πως παράλληλα με την «Ορμπανοποίηση» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, διεξάγεται και μία «Ερντογανοποίησή» της.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ