τσίπρας

Φωτίου: Κάθε 100 χρόνια βγαίνει ένας Τσίπρας

“Ο Τσίπρας είναι ένας ηγέτης παγκόσμιας ακτινοβολίας, απ’ αυτούς που γεννιούνται κάθε 100 χρόνια” δήλωσε η Θεανώ Φωτίου.

Θέλοντας να διερευνήσουμε την ορθότητα της παρατήρησης αναζητήσαμε τους ηγέτες που γεννήθηκαν ακριβώς έναν αιώνα πριν από τον Έλληνα πρωθυπουργό, δηλαδή το 1874. Και διαπιστώσαμε ότι η Φωτίου… έχει δίκιο.

Το 1874 λοιπόν γεννήθηκε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, o οποίος μεταξύ άλλων διακρίθηκε σε ανθρωποσφαγές στις βρετανικές αποικίες αλλά και στην λατρεία που εξέφραζε προς το έργο του Χίτλερ – πριν ο καταμερισμός εργασίας στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα τους οδηγήσει σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Την ίδια χρονιά γεννήθηκε όμως και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Χέρμπερτ Χούβερ, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για την απάνθρωπη μεταχείριση των μαύρων στις περιοχές του Μισισιπή στις μεγάλες πλημμύρες του 1927 αλλά και τη βάναυση διάλυση των διαδηλώσεων βετεράνων του πρώτου παγκοσμίου πολέμου (bonus army).

Παρόλα αυτά ίσως η προσωπικότητα που γεννήθηκε το 1874 και σχετίζεται περισσότερο με τον Έλληνα πρωθυπουργό να είναι ο Μάγος Χουντίνι – μόνο αυτός θα μπορούσε να μετατρέψει μια εντολή τερματισμού της λιτότητας από το 62% του πληθυσμού σε νέο μνημόνιο.

Πάντως αντί να διαβάζετε άνοστα αστεία από εμάς θα σας προτείναμε την ευφυέστατη ανάλυση του καθηγητή Σπύρου Μαρκέτου για τη σχέση και τις αντιθέσεις ανάμεσα στον Τσίπρα, τον Μουσολίνι, τον ΜακΝτόναλντ και άλλους

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ