φοιτητής ΑΠΘ ΜΑΤ κρότου-λάμψης χειροβομβίδα τραυματισμός πανεπιστημιακή αστυνομία

Φοιτητής του ΑΠΘ βρέθηκε στα Επείγοντα λόγω επίθεσης των ΜΑΤ (βίντεο)

του Χρήστου Αβραμίδη
Πηγή: thepressproject.gr

Στις 10 Μαΐου ένας φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ξεκίνησε όπως κάθε Τρίτη να πάει στο μάθημά του. Τέσσερις ώρες μετά σφάδαζε από τους πόνους στα Επείγοντα του νοσοκομείου. Με μια βασανιστική αμφιβολία αν θα επανέλθει ποτέ πλήρως η ακοή του.

Τι συνέβη σε αυτές τις ώρες;

Το εργαστήριο που θα παρακολουθούσε ακυρώθηκε λόγω της αστυνομίας και ο Γιώργος βγήκε έξω για να διαδηλώσει με τους συμφοιτητές του προκειμένου να φύγει η αστυνομία.

Εκεί δέχθηκε στο κεφάλι μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης που εκτόξευσε ένας άνδρας των ΜΑΤ.

Ποιο ήταν το έγκλημα του Γιώργου;

Ποιο έγκλημα μπορεί να τιμωρείται με ισόβια στέρηση της ακοής;

Δώσαμε ραντεβού έξω από το σπίτι του, γιατί δεν μπορεί ακόμα να μετακινηθεί και να εκτεθεί σε ήχους. Μιλήσαμε για τη μέρα του τραυματισμού και για την πιθανότητα να χάσει για πάντα μέρος της ακοής του. Συζητήσαμε για τη στάση της αστυνομίας και την πιθανότητα να βρεθούν οι ένοχοι. Ανέφερε τις οικονομικές δυσκολίες που προκύπτουν απ’τον τραυματισμό, διότι αναγκαστικά θα μείνει άνεργος, καθώς εργάζεται ως μουσικός.

Τέλος, τόνισε πως άμα γύριζε τον χρόνο πίσω θα διαδήλωνε πάλι για να φύγει η αστυνομία από το ΑΠΘ με οποιοδήποτε τίμημα. Και κάλεσε τους συναδέλφους του να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις της 17ης Μαΐου για να αποτραπεί η είσοδος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ