ΕΛ.ΑΣ. φασίστες Σχολείο Θεσσαλονίκη

Φασίστες και ΕΛ.ΑΣ. σε αγαστή συνεργασία στη Θεσσαλονίκη

Την ανοχή της και τη διάθεση συνεργασίας της με τα φασιστικά τάγματα εφόδου επέδειξε για ακόμα μία φορά η Ελληνική Αστυνομία, σε γεγονότα που συνέβησαν χθες Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Εθνικιστική μοτοπορεία περίπου 100 ακροδεξιών, σταμάτησε το πρωί της Πέμπτης έξω από τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Σχολείο», επί της Λεωφόρου Βασ. Γεωργίου και ξεκίνησε να επιτίθεται με πέτρες. Βίντεο περιοίκων δείχνουν άνδρες της αστυνομίας να βρίσκονται πλάι-πλάι με τους πετροβόλους φασίστες και να τους επιτρέπουν να πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους ανενόχλητοι.

Μονάχα έπειτα από την απάντηση της περιφρούρησης του ΕΚΧ «Σχολείο», οι αστυνομικοί φαίνονται να απομακρύνουν τους εξαγριωμένους ακροδεξιούς με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και ευγενικές παραινέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες φασιστικές ομάδες είχαν πυρπολήσει τον Ιανουάριο του 2018 την κατάληψη Libertatia, κατά τη διάρκεια εθνικιστικών συγκεντρώσεων για το Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη, με την αστυνομία να μένει και τότε άπραγη και απαθής.

Η φιλική συμπεριφορά της ΕΛ.ΑΣ. προς τους επιτιθέμενους ιδεολογικούς της συμμάχους, τίθεται σε αντιδιαστολή με τη συμπεριφορά της απέναντι σε διαδηλωτές, όπως πχ. μία ημέρα νωρίτερα στο Σύνταγμα, όπου απώθησε βίαια σπουδαστές και σπουδάστριες Δραματικών Σχολών που πραγματοποιούσαν σιωπηλή διαμαρτυρία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΚΧ «Σχολείο» για τα γεγονότα:

Γύρω στις 12 σήμερα το μεσημέρι, ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο δέχτηκε επίθεση από φασιστοειδη που πραγματοποιούσαν μοτοπορεία, που ξεκίνησε από τις δυτικές συνοικίες, εν όψει της επετείου για την 25 Μαρτίου και τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση.

Τα εν λόγω ατομα, αφού σταμάτησαν με τα οχήματά τους ακριβώς μπροστά από τον χώρο της κατάληψης, πέταξαν φωτοβολίδες και πέτρες προς το κτήριο, τραυματίζοντας μάλιστα συντρόφισσα. Τα άτομα της περιφρούρησης που βρίσκονταν στον χώρο απάντησαν άμεσα και δυναμικά στην επίθεση, ενώ οι φασίστες παρέμειναν στο σημείο, συνεχίζοντας ανενόχλητοι τη δράση τους για λίγα λεπτά ακόμη, παρά τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο και οι οποίες τους απωθησαν κυριολεκτικά (ευτυχώς υπάρχουν και τα βίντεο για αυτό) με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, ζητώντας τους ευγενικά να αποχωρήσουν. Μάλιστα, η με φιλικές διαθέσεις συμπεριφορά των διμοιριών των ΜΑΤ, συνεχίστηκε με ρίψη δακρυγονου εντός του χώρου, ενώ ένας από αυτούς πήρε πέτρα και την πέταξε στην κατάληψη. Φυσικά, η στάση αυτή της αστυνομίας απέναντι σε ακροδεξιούς και φασίστες που επιτίθενται ή επιχειρούν να επιτεθούν σε δομές του κινήματος δεν εκτρέπεται από την προσφιλή τακτικής της ανοχής εκ μέρους του κράτους.

Οι φασίστες για άλλη μια φορά εκμεταλλευτηκαν την συγκυρία της εθνικής επετείου, που έχει αναχθεί θεσμικά ως μέσο ενίσχυσης της εθνικής συνείδησης και της κοινωνικής συνοχής, ώστε να της προσδωσουν χαρακτηριστικά εθνικιστικής φιέστας και να βρουν το χώρο για να εκφράσουν τις μισαλλοδοξες, γεμάτες συντηρητισμό απόψεις τους, επιτιθεμενοι παράλληλα σε αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

Μπροστά σε αυτή την χέρι με χέρι συνύπαρξη κράτους και φασιστών, η κοινωνία οφείλει να ορθώνει το ανάστημα της και να βγαίνει μπροστά υπερασπιζόμενη εκείνους τους χώρους και εκείνους τους χρόνους που έρχονται σε σύγκρουση με την κρατική και καπιταλιστική διαχείριση των ζωών μας, που επιχειρούν στο εδώ και στο τώρα την δημιουργία ενός δικαιοτερου κόσμου.

Μικροφωνικη συγκέντρωση σήμερα, 25/3, στις 17:00 στον ΕΚΧ Σχολείο απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ,
ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ/ΟΥΣ
Η (ΠΑΡΑ)ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ