Φασισμός προβολές

ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.: Προβολή και συζήτηση με τον Α.Χατζηστεφάνου

Η Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει θεματικές κινηματογραφικές προβολές με θέμα το φασισμό και το ρατσισμό. Οι προβολές ξεκινούν την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου με το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. (2014), του Άρη Χατζηστεφάνου.

Το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. διηγείται άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Ένα ταξίδι από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη της ταινίας Άρη Χατζηστεφάνου μέσω skype. Συμμετέχει ο κος Φαίδων με αφηγήσεις από τα βιώματα της κατοχής στη Γειτονιά.

Η συζήτηση θα εστιάσει στους λόγους που εξέθρεψαν την επανεμφάνιση ενός φαινομένου που προκάλεσε τον μεγαλύτερο και αιματηρότερο πόλεμο που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Άραγε είναι μπροστά μας και όχι μόνο πίσω μας;

«Ο φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα και ο ρατσισμός με τα ταξίδια» – Μιγκέλ ντε Ουναμούνο

 

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου
στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Δήμου Θεσσαλονίκης (Αγγελάκη 13)
Η προβολή θα ξεκινήσει στις 18:00 ακριβώς – Είσοδος ελεύθερη

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ