εύρυτος graffiti

Εύρυτος: Γκραφιτι με παπά, αστυνομία και πολύ φασισμό

Οι Έλληνες γκραφιτάδες δεν μας έχουν συνηθίσει να δημιουργούν τα έργα τους με τη συνοδεία της αστυνομίας, της εκκλησίας και της… Νέας Δημοκρατίας. Όταν πρόκειται όμως για έναν ακροδεξιό, τα πράγματα φαίνεται ότι αλλάζουν.

Ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ανέθεσε στον αυτοαποκαλούμενο Εύρυτο να φιλοτεχνήσει τοίχους του δήμου με τα πρόσωπα ηρώων της ελληνικής επανάστασης.

Ποιος είναι όμως ο νεαρός με τα καλυμμένα χαρακτηριστικά που ποζάρει δίπλα σε αστυνομικούς και παπάδες; Έργα με την υπογραφή του, που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, εμπεριέχουν ναζιστικά, ισλαμοφοβικά και συνωμοσιολογικά μηνύματα ενώ καλούν σε πράξεις βίας εναντίον μειονοτήτων.

Σε ορισμένα σχέδια, που φέρουν την υπογραφή του, υπάρχει κάλεσμα να καούν μουσουλμανικά τεμένη. Σε άλλο, ο δημιουργός καλεί όλους τους «μπάσταρδους Αριστερούς» να αυτοκτονήσουν – όπως υποστηρίζει ότι έκανε και Αρης Βελουχιώτης, τον οποίο αποκαλεί «αδερφή».

Παρεμφερή υπογραφή φέρει και γκραφιτι που αναπαράγει το σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ Make America Great Again. To σχέδιο είναι αφιερωμένο στην ακροδεξιά Ashli Babbitt η οποία σκοτώθηκε κατά την φασιστική εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο. Η Babbitt ήταν μεταξύ άλλων μέλος της συνωμοσιολογικής σέκτας Qanon, που πιστεύει ότι ο πλανήτης ελέγχεται από ένα δίκτυο παιδεραστών που τρώνε παιδιά.

Φυσικά από τη συλλογή δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα σύμβολα που υμνούν το ναζισμό αλλά και αναφορές στα Ιμια, όπως αυτές που χρησιμοποιούνταν στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.

Ένα μικρό δείγμα έργων που φέρουν την υπογραφή του Εύρυτου.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ