αλεξιπτωτιστές ναζί εισβολή κρήτη

«Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» θα τιμήσουν την επέτειο της εισβολής των Ναζί στην Κρήτη

Αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση της οργάνωσης «Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» να πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής για την επέτειο 80 χρόνων από την «επιχείρηση Ερμής», δηλαδή την από αέρος εισβολή των Ναζί στην Κρήτη, που ξεκίνησε στις 20 Μαΐου 1941.

Η εκδήλωση με το όνομα «Kreta Memorial» πρόκειται να διεξαχθεί από τις 17 έως τις 23 Μαΐου στα Χανιά, με την προκλητική αφίσα της εκδήλωσης να δηλώνει «Έχουν περάσει ακριβώς 80 χρόνια από τότε που οι Επίλεκτοι Αλεξιπτωτιστές του Γ’ Ράιχ έκαναν το άλμα και κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την Τόλμη τους. Ας αποτίσουμε φόρο τιμής στα πεσμένα Αερομεταφερόμενα Αδέρφια μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη στρατηγική αερομεταφερόμενη επιχείρηση στην ιστορία».

Η αφίσα της εκδήλωσης «Kreta Memorial»

Στην περιγραφή της εκδήλωσης στον ιστότοπο της οργάνωσης, δηλώνεται πως «Σκοπός της εκδήλωσης είναι εορταστεί και να τιμηθεί η γενναιότητα των Γερμανών Fallschirmjäger [σ.σ. ονομασία του Γερμανικού σώματος αλεξιπτωτιστών πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ΠΠ] (…) όπως επίσης και τη γενναιότητα των Συμμαχικών δυνάμεων που, πλάι με Έλληνες στρατιώτες και Κρητικούς, πολέμησαν εναντίον των Γερμανών στη Μάχη της Κρήτης».

Εντύπωση προκαλεί πως ενώ στο κείμενο της περιγραφής της εκδήλωσης υπάρχει η αναφορά στις «Συμμαχικές δυνάμεις», αυτή λείπει εντελώς από την αφίσα της εκδήλωσης, ενώ εν γένει, πέρα από την αναφορά στο «Γ’ Ράιχ» στην αφίσα, οι στρατιώτες των Ναζί αναφέρονται παντού ως «Γερμανοί», με τη λέξη «Ναζί» να μην υπάρχει πουθενά.

Επιπρόσθετα, το ένα εκ των δύο μεταλλίων που θα απονεμηθούν στους συμμετέχοντες είναι ο Σιδηρούς Σταυρός, που χρησιμοποιήθηκε ως το διαχρονικό σύμβολο του Γερμανικού μιλιταρισμού από το Βασίλειο της Πρωσίας το 1813 έως και το Ναζιστικό Γ’ Ράιχ και εγκαταλείφθηκε με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Σιδηρούς Σταυρός που θα απονεμηθεί σε μέλη της οργάνωσης «Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» κατά τη διάρκεια του «Kreta Memorial»

Η Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών είναι μία «μη κερδοσκοπική οργάνωση ενεργών, εφέδρων και απόστρατων στρατιωτικών αλεξιπτωτιστών», όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της. Η έδρα της οργάνωσης είναι στην Ιταλία, ενώ το εκπαιδευτικό της κέντρο, που μέχρι πρότινος βρισκόταν στη Σλοβακία, μεταφέρθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στην Ουκρανία. Η οργάνωση δηλώνει πως είναι «η πιο αποκλειστική στρατιωτική οργάνωση αλεξιπτωτιστών στον κόσμο» και είναι αναγνωρισμένη ως «επίσημος προμηθευτής του ΝΑΤΟ».

Στη διοίκηση της οργάνωσης συμμετέχουν τρεις Έλληνες, ο Γεώργιος Κασαγιάννης στο Διοικητικό Συμβούλιο με τον τίτλο «Λοχίας-Των-Όπλων», και οι Παρασκευάς Καζας και Θωμάς Αποστόλου στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Το σώμα των Ναζί αλεξιπτωτιστών ήταν αυτό που διατάχθηκε εκτελέσει τα αντίποινα εναντίον των Κρητικών, έπειτα από την ηρωική τους αντίσταση στη Μάχη της Κρήτης. Υπό τον λοχαγό Χορστ Τρέμπες και έπειτα από διαταγή του πτέραρχου Κουρτ Στούντεντ, μεταξύ 23 και 60 ανδρών εκτελέστηκαν από τους Ναζί στο χωριό Κοντομαρί τη 2η Ιουνίου 1941, και την επόμενη ημέρα εκτελέστηκαν 180 κάτοικοι της Κάνδανου Χανίων, με το χωριό να καταστρέφεται ολοκληρωτικά.

Αυτούς τους αλεξιπτωτιστές επιθυμούν να τιμήσουν, οι «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές», ενώ όπως δηλώνουν έχουν καλέσει «ξένα στρατεύματα από τις Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις του ΝΑΤΟ και φιλικών χωρών».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ