Ευρώπη-φρούριο

Ευρωεκλογές – πολιτικά… καλλιστεία ή ψήφος ανατροπής στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

του Γιάννη Ελαφρού
Ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη και τα πολιτικά καλλιστεία στην Ελλάδα καλά κρατούν. Σελέμπριτις και γόνοι, μεγαλοδημοσιογράφοι και επιχειρηματίες, τρόφιμοι των Βρυξελλών και των αφεντικών, τουρκοφάγοι και ευρωλάγνοι συναγελάζονται στην πιο ανόητη και ανούσια προεκλογική «αντιπαράθεση», ενώ δίπλα μας γίνεται η σφαγή στη Γάζα, ο αιματηρός πόλεμος στην Ουκρανία και η ΕΕ μετατρέπεται σε «πολεμική οικονομία», ενώ μέσα στην Ελλάδα καλά δουλεύει το σφαγείο των ευρω-μνημονίων, με αποτέλεσμα για πολλούς ο μισθός να τελειώνει στα μισά του μήνα.

Τι γυρεύει λοιπόν «η αλεπού στο παζάρι»; Γιατί συμμετέχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτό το τσίρκο, τι θέλει να εκφράσει και τι διαφορετικό έχει να πει;

Χωρίς καμιά αυταπάτη πως οι εκλογές (ειδικά αυτές) μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει για να εκφραστεί ένα μήνυμα ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, ΝΑΤΟ, κεφαλαίου και να συγκροτηθούν οι δυνάμεις που θα την αντιπαλέψουν στην πράξη. Πιο συγκεκριμένα:

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σηκώνει τη σημαία της παλαιστινιακής αντίστασης και στις εκλογές, με σκοπό να πάψει η εθνοκάθαρση και τα πολλαπλά εγκλήματα που κάνει το Ισραήλ (με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ) και να σταματήσει η εμπλοκή και συνενοχή της Ελλάδας στο πλευρό των σιωνιστών φονιάδων, που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ακροδεξιών-εθνικιστών. Έκφραση της διαρκούς και μαχητικής αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό αποτελεί η συμμετοχή στο ευρω-ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία της αγωνίστριας Σάλμα Σάουα, από την παλαιστινιακή παροικία στην Ελλάδα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αποφασιστική καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης των πολυεθνικών, της φτώχειας, του πολέμου, της περιβαλλοντικής καταστροφής, του ρατσισμού και του ολοκληρωτισμού. Έχει καθαρό πως η ΕΕ δεν μεταρρυθμίζεται, δεν βελτιώνεται, μόνο ανατρέπεται. Γι’ αυτό δεν μένει σε ένα απλό λόγο εναντίωσης, αλλά προβάλλει τη λογικής της απειθαρχίας-ρήξης-αποδέσμευσης από την ΕΕ, όπως και από το ΝΑΤΟ, από εργατική διεθνιστική αντικαπιταλιστική σκοπιά. Είναι (δυστυχώς) η μόνη δύναμη που θέτει με ευθύτητα αυτό τον στόχο, όταν η Νέα Αριστερά αναζητά μια καλύτερη ΕΕ, όπως και το ΜέΡΑ25, ενώ το ΚΚΕ έχει υποβαθμίσει μέχρι εξαφανίσεως τον στόχο της αποδέσμευσης από την ΕΕ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδιώκει με την παρέμβασή της να προετοιμάσει και να συσπειρώσει δυνάμεις, που την επόμενη μέρα, θα συγκρουστούν στο κίνημα με την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική του κεφαλαίου για την ανατροπή τους. Απαραίτητο γι’ αυτό είναι μια άλλη Αριστερά, ανατρεπτική, αντικαπιταλιστική και ενωτική. Για να εκφράσει αυτή την ανάγκη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων, ενώ ήδη αγωνιστές/στριες του κινήματος συμμετέχουν ή στηρίζουν το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία. Η προσθήκη του «Ανατρεπτική Συνεργασία» εκφράζει αυτά τα βήματα και την επιδίωξη.

Υπάρχουν λοιπόν καλοί λόγοι για να στηριχθεί στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ